11.2 C
Campulung Muscel
September 26, 2021

Departamentul de Mediu din cadrul Primăriei este inexistent – Noi gropi de gunoi

Gunoaiele aruncate la întâmplare au fost tot timpul o problemă pentru orăşeni. Reprezentanţii Primăriei care ar trebui să se ocupe de neregulile de mediu sunt depăşiţi. De-a lungul timpului, au existat mai multe gropi de gunoi clandestine, dar nimeni nu a luat nicio măsură.

Gunoaiele aruncate de pe podul de la Turn, focar de infecţie
    Un bărbat din Câmpulung, patronul alimentarei de la Podul Turn, este exasperat de gunoiul din spatele casei sale. De câţiva ani, în spatele gardului său au fost aruncate gunoaiele de pe pod şi acum nu ştie cum să rezolve problema. Primăria cunoaşte problema, dar niciodată nu a trimis o echipă pentru a strânge mizeriile. „Nu a venit nimeni să facă curăţenie aici. O să dea verdeaţa şi o să se acopere toate gunoaiele. Din cauza asta nu ia nimeni în seamă. Primăvara se vede bine. Terenul este al Primăriei, dar nu l-a curăţat niciodată. Trebuie să vină ca să strângă mizeria. Nu le ia decât o zi. Nu îmi vine să cred că cei de la Mediu nu au luat măsuri până acum.”, ne-a declarat bărbatul. Reprezentanţii Primăriei au fost prezenţi, săptămâna aceasta, pe malul Râului Târgului, dar nu au trecut şi pe pod ca să vadă cum trecătorii au aruncat fel de fel de mizerii. Autorul sesizării ştie cum merge treaba şi cu cei care beneficiază de ajutor social. Nu de puţine ori i-a rugat să se ocupe şi de acest lucru care le intră în îndatoriri, dar aceştia l-au refuzat categoric. „Toţi ăştia care beneficiază de ajutor social vin şi beau la mine în cârciumă. Le spun tot timpul să se ducă să facă curat. Ei spun că mai bine le dau câte 10-20 de lei celor de la şantier şi îi pontează fără să se ducă la muncă. Într-o zi, nici nu ar avea ce să facă. Vin cu tractorul şi termină treaba, dar ei nu vor să facă nimic.”, ne-a explicat el. 
    Pentru că tot ne aflăm la capitolul deşeuri aruncate, trebuie să amintim şi de zona Edilul. În spatele societăţii există o cărăruie care duce în păduricea din cartierul Grui. Aici au fost depozitate tone întregi de gunoaie, din cauza nesimţirii oamenilor care vin din Grui cu sacul şi îl aruncă în râpă. Se pot observa sacii plini aruncaţi printre copaci. Pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi deşeurile sunt împrăştiate, dar acest lucru nu a fost sesizat de nimeni, în ciuda faptului că poteca este folosită de zeci de oameni în fiecare zi. Departamentul de Mediu din cadrul Primăriei ar trebui să trimită mai mult oamenii pe teren decât să stea în birouri şi să plimbe nişte hârtii.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!