2 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Elena Lasconi: „PNL-iştii din Câmpulung, majoritatea nişte maimuţoi! În loc să iei atitudine, îl aduci pe „gândacul” de prefect, care a lucrat împotriva câmpulungenilor, şi faci conferinţă de presă cu el!”

Fiind o conferință de presă pe teme politice, desfășurată la sediul cel nou al USR Câmpulung, situat deasupra magazinului „Rândunica”, mesajele transmise de colegii de partid ai primăriței Elena Lasconi s-au concentrat pe comportamentul anti-Câmpulung al liderilor PNL Argeș, de care n-au fost străini PNL-iștii din municipiu. Oricât ar nega aceștia, au știut ce i se „coace” Elenei Lasconi: procesul soldat cu oprirea imediată a lucrărilor pe o durată suficient de mare încât să-i răscoale pe oameni împotriva primăriței. Dacă Elena Lasconi ar fi acceptat oferta liberalilor de a lăsa USR pentru PNL, litigiul în instanță se risipea ca un abur, căci nu legalitatea documentației de autorizare a Bulevardului „Pardon” îi ardea pe liberali, ci faptul că nu au un candidat la alegerile din 2024.

  • Cătălin Drulă: „Cei de la PNL au acest stil: ne atacă toţi primarii, încearcă să-i lase fără resurse, să-i şantajeze, să-i determine să semneze adeziune”

Poate, din prudență, deputatul Cătălin Drulă, președintele USR, n-a dezvoltat subiectul punctual al tentativei de racolare a Elenei Lasconi de către PNL-iștii presați de lipsa a… orice. Le lipsește candidatul, le lipsesc oamenii de imagine, le lipsește mesajul. În 2024, vor constata că le lipsește și electoratul. Dacă PSD tot a mai făcut un efort de a împrospăta o organizație prăfuită și vlăguită, PNL-iștii, în schimb, au locul asigurat la „cimitirul” istoriei locale, mai cu seamă după ce Gorghiu și Perianu le-au dat în cap cu tărășenia Bulevardului „Pardon”.

Totuși, liderul USR a vorbit despre practica PNL valabilă la nivelul țării, de a șicana primarii USR, pentru a-i face să cedeze și să li se alăture. „Știu că cei de la PNL, fost PDL, au acest stil, care înţeleg că ţara au luat-o pe persoană fizică şi ne atacă toţi primarii, încearcă să-i lase fără resurse, să-i şantajeze, să-i determine să semneze adeziune. Primarii noştri sunt în USR, pentru că suntem o comunitate de valori şi pentru că vor să facă lucrurile într-un anumit fel. Noi suntem viitorul, PNL este un partid, o spun chiar ei, vă puteţi uita pe stenogramele şedinţelor, în „moarte clinică”. Este trecutul absolut. Este un stil de a guverna şi a înţelege fondurile publice… eşti cu noi, îţi dăm, când este vorba despre comunităţi, nu este vorba de persoane. „Nu eşti cu noi, te omorâm” care face din altă epocă a politicii din România şi le va veni nota de plată. Avem primari hărţuiţi, ameninţaţi şi încercări de – aş putea să spun – mită politică: hai cu noi, că o să-ţi fie bine.”, a vorbit președintele USR, Cătălin Drulă, despre o practică a PNL valabilă la nivelul întregii țări.

  • Potrivit Elenei Lasconi, procesul Bulevardului „Pardon” este „o manevră de tip mafiot”  

Dar parcă prea au sărit calul la Câmpulung, oprind, de un an, principala lucrare cu un proces politic! „Hai să zicem pe româneşte. Este o manevră de tip mafiot. Aşa făcea mafia. Mafia îţi strica ceva, după care îţi spunea: vii cu noi şi-ţi reparăm. Asta este, manevră de tip mafiot. Ce a făcut PNL. Iar aceşti PNL-işti din Câmpulung, majoritatea dintre ei nişte maimuţoi, din punctul meu de vedere, asta sunt ei, nu fac absolut nimic! Absolut nimic! Când ştii foarte clar că este ceva făcut împotriva câmpulungenilor, tu, în loc să iei atitudine şi să zici ceva, îl aduci pe „gândacul” de prefect, care a lucrat împotriva câmpulungenilor, şi faci conferinţă de presă cu el. Şi spui că eu sunt răul pe pământ. Să vă fie ruşine!”, a declarat Elena Lasconi, joi, 6 aprilie 2023, la conferința de presă a USR Câmpulung.

„Elena a spus-o un pic mai vehement. Am beneficiat de acelaşi tratament şi am avut aceleaşi sentimente într-o anumită conjunctură în guvernare cu nişte oameni deranjaţi că opream furtul din diverse locuri.”, a încheiat Cătălin Drulă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!