Între ofertanţii înscrişi până la data limită, 27 noiembrie 2024, stabilită în cadrul licitaţiei pentru renovarea energetică a Pavilionului Administrativ al Spitalului Câmpulung – fosta Maternitate, cum o ştiu câmpulungenii – regăsim nume cunoscute. Sunt interesaţi de această lucrare constructorii din Slatina şi Piteşti, care au obţinut contractele de renovare a Spitalului şi reabilitare interioară a Policlinicii.
Grup Primacons, firma omului de afaceri Octavian Bălţoi, este un nume care dobândeşte notorietate la Câmpulung, în rândul celor care urmăresc licitaţiile organizate de Primăria Câmpulung. A câştigat cel mai mare contract cu fonduri PNRR al municipalităţii, cel având ca obiect eficientizarea energetică a corpului principal al Spitalului Municipal, la preţul de 25,4 milioane de lei, şi este în cursa pentru construcţia creşei în curtea Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. În acest caz, procedura de achiziţie a serviciilor constructorilor este organizată de Compania Naţională de Investiţii, care achită „nota de plată” a investiţiei estimate la 16,7 milioane de lei.
A ratat, în schimb, fiind descalificată de angajatele Primăriei implicate în analizarea ofertelor, atractivele lucrări de eficientizare energetică a Colegiului Tehnic şi a Liceului Tehnologic Auto. Nu lipsesc din confruntarea pentru Pavilionul Administrativ And Secom Intexim şi Inic, a doua cooptată ca partener al executantului piteştean care, în luna decembrie, trebuie să încheie lucrul la Policlinică.
- Cine sunt concurenţii la licitaţia pentru renovarea energetică a Pavilionului Administrativ
Am anunţat, de curând, deschiderea procedurii de achiziţie a prestaţiilor firmelor care se ocupă cu reabilitări termice şi înlocuiri de reţele termice şi electrice, prin publicarea anunţului în SEAP – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 11 noiembrie 2024. Ca la toate contractele cu finanţări europene acordate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Primăria Câmpulung a impus condiţia „celui mai bun raport calitate – preţ”. Raport care se calculează de la o valoare de pornire a licitaţiei de 2.614.837,57 lei.
Au manifestat interes, prin depunerea documentaţiei solicitate, cinci societăţi comerciale înscrise ca ofertanţi unici, trei având alături de ele subcontractanţi. Acestea sunt:
- Grup Primacons SRL (reprezentant Octavian Bălţoi), din Slatina, în calitate de ofertant, participant la procedură împreună cu subcontractantul Rodan Profi Multiserv SRL (reprezentant Costel Cotosman), din Slatina;
- Raf Proiect Construct SRL (reprezentant Florin Gecan), din Piteşti, în calitate de ofertant, înscrisă la procedură alături de subcontractantul Inic SRL (reprezentant Cornel Bivol), din Câmpulung;
- And Secom Intexim SRL (reprezentant Ion Cotescu), din Câmpulung, ofertant, care a cooptat alături de ea subcontractantul Euroexpert Top SSM SRL (reprezentant Anton Valentin Nicolae), din Câmpulung;
- Viosil Instalconstruct SRL (reprezentant Teodor Nicolae), din Bucureşti, ofertant;
- Total Construct Ideal SRL (reprezentant Mircea Radu Nicolaescu), din Piteşti, ofertant.
- Clădirea nu are nevoie şi de consolidare
Câteva referinţe legate de Pavilionul Administrativ: suprafaţa construită la sol – 420 mp; suprafaţa desfăşurată – 1.104 mp; regimul de înălţime – demisol + parter + etaj + mansardă, clădire cu structura de beton armat şi zidărie portantă.
Potrivit specialistului autor al expertizei tehnice, imobilul fostei Maternităţi se încadrează în clasa de risc seismic Rs III, corespunzătoare construcţiilor care pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante. Din această clasă fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător Stării Limită Ultime, care poate pune în pericol siguranţa utilizatorilor. Expertul a concluzionat că nu sunt necesare lucrări de intervenţie structurală.
Pe cale de consecinţă, investiţia va consta în reabilitarea faţadelor şi a acoperişului cu sistem termoizolant din vată minerală, schimbarea tâmplăriei exterioare cu profile PVC şi înlocuirea glafurilor existente şi a uşilor de acces în clădire, termoizolarea planşeului din subsol şi realizarea unor instalaţii electrice şi termice eficiente din punct de vedere energetic.