3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Preoţii din Muscel au donat sânge în postul Paştelui

Odată cu schimbarea preotului Eugen Matei din fruntea preoţimii din Muscel, au început şi acţiunile umanitare. Noul protopop, preotul Petre Moşoianu, a reuşit să îşi mobilizeze o parte dintre subalterni, slujitori la diferite biserici din Câmpulung şi comunele vecine, într-o acţiune menită să ajute persoanele care au nevoie de transfuzii de sânge. Marţi, au mers, de dimineaţă, de la ora 10.00, la Policlinica din Câmpulung pentru a dona sânge. Acţiunea a făcut parte din campania „Donează sânge, salvează o viaţă”, iniţiată de Patriarhia Română, şi are ca scop sensibilizarea societăţii civile şi atragerea atenţiei către nevoile vitale ale omului.
Astfel, în ultima zi din martie, în plin post al Paştelui, 20 de preoţi, în frunte cu protopopul Petre Moşoianu, s-au prezentat s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine din cadrul Ambulatoriului de Specialitate şi au donat sânge pentru a salva viaţa aproapelui.
„Mântuitorul Iisus Hristos a fost cel mai mare dăruitor de sânge! El Şi-a vărsat sângele Său şi acest sânge a devenit izvor de sânge, pe care noi îl avem în fiecare Sfânt Potir. N-am putea să ne mântuim numai prin osteneala noastră dacă nu ar fi Jertfa lui Hristos de pe Cruce, acele picături de sânge care s-au scurs pentru noi. Când dăm şi noi câteva grame de sânge, întoarcem Mântuitorului acel sânge pe care l-a vărsat pentru noi, deoarece îl dăruim unui om bolnav cu care El se identifică.”, este mesajul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului cu privire la această acţiune de suflet, derulată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic.     „Noi nu ne oprim aici şi o să continuăm această activitate. Este o acţiune frumoasă şi am zis să o organizăm mai des. Au fost 20 de preoţi din zona Muscel, care au făcut acest gest creştinesc.”, ne-a declarat protopopul de Muscel, Petre Moşoianu.             Astfel, printre preoţii care au spus da acestei acţiuni de omenie, amintim pe Horaţiu Geantă şi Felix Albu de la Biserica Lăzăreşti, Alin Enache de la Biserica Capu Piscului, Darie Haralambie de la Biserica Piatra, Florentin Lipan şi Sebastian Arsulescu de la Biserica Rucăr, tot de la Rucăr, dar de la Biserica Cimitirului, Petre Liviu Andrei, Dinu Valentin şi Narcis Gheorghe de la parohia Vultureşti, Codruţ Marian Lăzăroiu de la parohia Bârseşti, Daniel Marinescu de la Berevoeşti, Andrei Ganea de la Biserica Vişoi, Silviu Călinescu de la Biserica Schei, Liviu Grigorescu şi Marius Ungureanu de la Biserica Marina, Robert Nicolae, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, şi Petre Moşoianu, protopopul de Muscel. La finalul recoltării, părintele Consilier Robert Nicolae de la Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune, din cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, a mulţumit slujitorilor Sfintelor Altare pentru gestul creştinesc şi a dăruit o icoană medicului Marius Georgescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!