Cu ajutorul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, continuă acţiunile umanitare ale preoţilor din Muscel. Slujitori de la diferite biserici din Câmpulung şi comunele vecine s-au mobilizat în acţiuni sociale prin care să ajute persoanele vârstnice, bolnave sau copiii care provin din familii nevoiaşe.
În parohia Valea Româneştilor, părintele Ionuţ Macovei a organizat o activitate socială, prin care a dăruit medicamente unei persoane bolnave, în vârstă, cu posibilităţi materiale mici. Preotul s-a bazat pe învăţătura din care se deduce că făptura umană, înaintea lui Dumnezeu, aşa cum este ea creată încă de la început, adică trup şi suflet, este evidentă din însuşi faptul că Domnul nostru Iisus Hristos a venit să mântuiască nu numai sufletul, ci şi trupul omului, împovărat de păcate şi suferinţe.
Prin Sectorul Social şi Filantropic al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, preotul Florentin Lipan, de la Parohia Rucărul de Jos, a venit în sprijinul unei familii de bătrâni, cărora le-a dăruit alimente şi gânduri bune, îndemându-i pe enoriaşi să fie mereu cu gândul la Dumnenezu, pentru că atunci când sufletul ne este rănit de patimi grele, când ghearele osândirii de aproapele ne fură toată bucuria de a sta împreună cu cei dragi, când invidia şi supărarea ne rod sufletul precum rugina roade fierul, Dumnezeu ne întinde mereu funia milosteniei ca să ne ridice din nou de la neomenie la omenie, de la tristeţe la bucurie.
La Parohia Cândeşti, din comuna Albeştii de Muscel, acţiunea de cateheză a fost organizată de preotul paroh Loger Paltin, care a făcut echipă cu profesorul de Religie Marius Stinghie, vorbindu-le copiilor din localitate despre sărbătorile închinate Maicii Domnului, dar şi despre marea personalitate a Patriarhului Iustin Moisescu, care s-a născut în această parohie.
În cadrul acţiunii sociale, părintele slujitor de la Parohia Boteni, Dănuţ Iaculescu, a dăruit un ajutor financiar unui tânăr din comună care are nevoie de o intevenţie chirurgicală. Dacă luăm aminte de noi înşine, putem să ne mântuim căutând leacurile milosteniei, ca să ne vindecăm rănile. Nu însănătoşează untdelemnul atât de mult trupul cât însănătoşează milostenia sufletul; milostenia face sufletul de nebiruit, iar diavolul nu-l poate doborî. Este temei de sănătate, dătător de lumină, pricină de bucurie, a concluzionat preotul Ianculescu.