15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Despărţiri în 2015

Editorialul de marţi
2015 se anunţă anul despărţirilor în mai multe domenii, politic, administraţie publică, economic, cultural. O fi pentru unii şi în plan personal, dar a le comenta pe acestea este treaba „musceleanului de pe bulevard”. În politic, despărţirile au început anul trecut, când PSD a primit de la PNL două şuturi în fund, unul pe fesa USL-istă, şi altul pe fesa administrativă, prin tentativa de a-l da jos din funcţie pe cârlionţatul Ţâroiu, care continuă să fredoneze pe culoarele Primăriei celebrul hit „I Will Survive”. Această „Gloria Gaynor” a politicii câmpulungene supravieţuieşte, deocamdată, tot ca viceprimar şi n-ar fi exclus ca verdictul care se va da curând în procesul primarului să-l avanseze în cea mai importantă funcţie din administraţia locală. Asta ar fi cea mai jenantă situaţie pentru liberalii câmpulungeni: viceprimarul pe care tocmai l-au ejectat, prin vot covârşitor, să ajungă primar!
Aceasta ar fi una din despărţirile posibile în 2015 pe plan politic şi administrativ. Despărţirea primarului de viceprimar sau a viceprimarului de primar, depinde în favoarea cui învârte roata Fortuna cea năzuroasă. Momentan, asemenea coafurii din reclamă, Ţâroiu rezistă, având Prefectura de post de fixativ, instituţia care se pronunţă asupra legalităţii hotărârilor de Consiliu neputând să se comporte diferit de cum a făcut-o până acum. Aşa cum a atacat la instanţă înlocuirile de viceprimari la Coşeşti şi la Poienarii de Muscel, aşa a procedat şi în cazul Câmpulungului, unde ceea ce au decis consilierii municipali cu trei zile înainte de Crăciun a fost “apreciat ca nelegal”. Iar cum astfel de procese durează – la Coşeşti şi Poienarii de Muscel, primul termen la instanţă a fost fixat la cinci-şase luni distanţă de schimbarea vicelui – mare mirare să nu ne prindă localele din 2016 cu acelaşi viceprimar!
Clar lucru, omul s-a născut sub o stea norocoasă. Ce alte „stele” o mai avea în jur nu comentăm, dar, spre deosebire de colegul liberal, a cărui carieră alunecă pe acoperişul fierbinte de la „Dinicu”, felina de Ţâroiu nimereşte în picioarele-i obişnuite doar cu trepte spre birourile de conducere. Mai zilele trecute, ne pregăteam să-l jelim pe Ţâroiu, văzându-l dând târcoale Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, în faţa căreia îşi parcase limuzina proprie şi personală. Ia uite, omul ori îşi îneacă amarul în lectură, ori îşi caută un loc de muncă la Bibliotecă, ori s-o fi angajat la o firmă care se pregăteşte să reia reabilitarea Palatului Culturii, întreruptă acum cinci ani, după renovarea unei faţade în şase ani. Când colo, iată-l pe Ţâroiu „back in business”, cel puţin, până se încheie cele două procese, al lui şi al Prefecturii, cu Consiliul Local Câmpulung.
Altă despărţire fără lacrimi s-a produs în afacerea cu deşeuri din curtea a ceea ce a fost odată ARO. Landmark se judecă cu fostul chiriaş, Vasile Tofan, a cărui firmă a intrat în insolvenţă la cererea altor creditori, nume sonore în mediul bancar şi economic românesc, precum Lafarge Ciment România sau Henkel România. A fost una dintre cele mai urâte experienţe din istoria Câmpulungului, ale cărei urmări câmpulungenii, unii din ignoranţă, alţii din laşitate, nu le-au condamnat. Le-au acceptat cu resemnare, aşa cum acceptăm în continuare, pe motiv că suntem prea mici, prea săraci (unii s-ar putea să fie prea „mânjiţi), ca să ne punem cu „ăia mari”.
Revenim la administraţia publică, unde este pe cale să se producă altă despărţire „notorie”, după o legătură de zece ani irosiţi, în care, dacă, de la început, se castra câte un câine pe zi, astăzi ne uitam la poze cu maidanezi ca să ne amintim cum arătau. Dar o asociaţie de protecţie a animalelor există atâta timp cât există animale pe care să le protejeze. Iar animale sunt, slavă Domnului, din belşug, din incompetenţă, din interes…
În sfârşit, nici cultura câmpulungeană, concentrată într-un singur loc cu intrare şi prin faţă, şi prin dos (accesul făcându-se mai mult prin spatele Clubului ARO), nu va fi ferită în 2015 de despărţiri, după cum aflăm dintr-o corespondenţă de Câmpulung în presa judeţeană. Tragedie pe capul „culturiştilor” cu plete dalbe de la „Tudor Muşatescu”, găzduiţi de Sergiu Cicu, contra cost, fireşte, care avea un venit sigur din chiria plătită din bugetul local. Ca să-l pedepsească pe nerecunoscătorul Cicu, aspirat de peleriştii lui Tăriceanu din subordinea primarului, liberalii din Consiliu vor să mute chiriaşii, fiţi atenţi, în fostul local al grădiniţei de lângă sediul Electrica de pe centura Câmpulungului! Păi, nu pe Sergiu Cicu îl pedepsesc, ci pe truditorii pe altarul culturii municipale, care umblă, cât e ziulica de lungă, cu o mapă sub braţ, în căutarea muzei! ştiu aleşii la ce oră vin la serviciu trei sferturi din angajaţii Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” şi cum umblă brambura în timpul programului, având în centru tot ce le trebuie?! O bancă la care să plătească o factură, o terasă la care să servească o cafeluţă, să mănânce un pateu şi să-şi clătească ochii cu frumosul câmpulungean, blond sau brunet. Cum creează ei la dracu-n praznic, cu burta goală şi băbuţe smochinite în câmpul vizual?!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!