13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

ARO 24, în filmele de război turnate de americani în România

1.ARO 240 (1977) în „Buletin de Bucureşti”, o cunoscută producţie românească, realizată în anul 1982. Comedia regizată de Virgil Calotescu, după un scenariu al lui Francisc Munteanu, a fost lansată pe 13 aprilie 1984 în Germania de Est. Filmul a avut o distribuţie de zile mari: Catrinel Dumitrescu, Mircea Diaconu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Geo Saizescu, Constantin Diplan, Rodica Mandache, ªtefan Mihăilescu Brăila, Mariana Calotescu, Costel Constantin, Grigore Gonta, Vasile Vlase, Petre Gheorghiu Goe, Ion Sima, Virginia Rogin, Lucia Mureşan, Marian Rîlea, Mirabela Dauer. Silvia, interpretată de Catrinel Dumitrescu, proaspăt absolventă a Facultăţii de Agronomie, îşi doreşte să rămână în Capitală, dar pentru asta îi trebuie buletin de Bucureşti. Îl găseşte pe Radu (Mircea Diaconu), şofer de taxi, bucureştean în acte, care acceptă să se căsătorească formal cu Silvia, pentru bani. Între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste reală şi, după apariţia părinţilor tinerei, care complică mai mult derularea acţiunii, cei doi se hotărăsc să divorţeze. Silvia acceptă locul de muncă unde fusese repartizată la absolvirea facultăţii, la o fermă din Dorohoi. Tot aici primeşte repartiţie de medic veterinar şi Radu, moment în care cei doi se reîntâlnesc. „Buletin de Bucureşti” a fost urmat de „Căsătorie cu repetiţie”, în anul 1985, regizat tot de Virgil Calotescu, fiind o continuare a comediei cu un imens succes la public. Aproximativ 4 milioane de spectatori au vizionat „Buletin de Bucureşti” la cinematografele din ţară. În anul 1983, anul apariţiei filmului pe marele ecran, Mircea Diaconu a primit din partea Asociaţiei Cineaştilor din România Premiul pentru interpretare masculină pentru rolurile din „Sfârşitul nopţii” şi „Buletin de Bucureşti”.
2.ARO 240 (1977) în „On a vole la cuisse de Jupiter” („În căutarea lui Jupiter”), o comedie apărută pe 6 februarie 1980, în Franţa. Filmul avându-i în rolurile principale pe Annie Girardot şi Philippe Noiret prezintă aventurile lui Antoine, profesor de Greacă, şi ale soţiei, Lisa, inspector de Poliţie, care îşi petrec luna de miere în Grecia.
3.ARO 240 (1985) în „Vypravej”, un serial de televiziune produs în Republica Cehă, între anii 2009-2013.
4.ARO 241 în „The Marksman”. Filmul american de acţiune, realizat la studiourile Castel Film din Bucureşti, a fost lansat pe 12 octombrie 2005, în Argentina. Din distribuţie îi amintim pe: Wesley Snipes, William Hope, Emma Samms, Antonny Warren, Dan Bădărău. Subiectul pe scurt: rebelii ceceni au preluat controlul unui punct nuclear rusesc şi depinde de misteriosul agent interpretat de Wesley Snipes să-i oprească.        
5.ARO 241 în „My Name Is Modesty: A modesty Blaise Adventure”. Producţia americană, filmată la Bucureşti, a fost lansată pe 23 martie 2004, în Olanda. Au jucat în acest film: Alexandra Staden, Nikolaj Coster-Waldau, Raymond Cruz, Fred Pearson, Valentin Teodosiu, Eugenia Yuan, Ion Haiduc, Bogdan Dumitrescu, Marcel Cobzariu, Dragoş Bucur, Dan Aştileanu, Damian Oancea, Mihai Bisericanu.
6.ARO 241 (1986) în „Păstrează-mă doar pentru tine”, un film românesc, realizat în 1987, în regia lui Virgil Calotescu, avându-i în rolurile principale pe Catrinel Dumitrescu şi Tudor Petruţ. Potrivit cinemagia.ro, „Livia şi Tudor, doi studenţi la Arhitectură, urmează să se căsătorească, dar, din cauza unui acces de gelozie al tânărului, se vor despărţi temporar.”     
7.ARO 242 (1985) în „The Detonator”, o coproducţie româno-americană realizată la Bucureşti şi lansată pe 25 aprilie 2006, în Statele Unite ale Americii. Din distribuţia filmului de acţiune/thriller, care a beneficiat de un buget de 15 milioane de dolari, au făcut parte Wesley Snipes, William Hope, Tim Dutton, Silvia Colloca, Matthew Leitch, Bogdan Uritescu, Mihnea Păun, Florian Ghimpu, Valentin Teodosiu, Tania Popa. Din nou, Wesley Snipes interpretează rolul unui agent secret, care trebuie să protejeze un martor în timp ce traversează Europa.        
8.ARO 243 în „Entre chiens et loups”, o coproducţie Franţa – SUA, filmată în studiourile MediaPro Bucureşti şi lansată pe 11 septembrie 2002, în Franţa. Distribuţia a cuprins şi câţiva actori români: Cristian Iacob, Alexandru Repan, Valentin Teodosiu, Geo Dobre. Filmul prezintă povestea a doi foşti legionari într-o misiune de asasinat politic în România.  
9.ARO 243 în „The Marksman”, 2005.
10.ARO 243 în „Nesfârşit” (California Dreamin’), o producţie românească încadrată în categoriile comedie/dramă/război, regizată de Cristian Nemescu, a fost lansată pe 1 iunie 2007, în România. La capitolul Box Office, a avut un buget estimat de 1,6 milioane de dolari. Au jucat în acest film Armand Assante, Jamie Elman, Răzvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Alexandru Mărgineanu, Ion Sapdaru, Alexandru Drăgoi, Andi Vasluianu, Sabina Brânduşe, Gabriel Spahiu, Gabriel Radu, Constantin Diţa, Eduard Dumitru, Alexandru Georgescu, Cătălina Mustaţă, Mădălina Ghiţescu, Crina Semciuc, Nicodim Ungureanu. Potrivit cinemagia.ro, acţiunea este plasată în „1999, în timpul războiului din Iugoslavia. Într-o mică aşezare, Doiaru (Răzvan Vasilescu), un şef de gară şi baron local, opreşte un tren NATO cu echipament militar păzit de soldaţi americani, care traversează România fără acte de transport, dar cu aprobarea verbală a Guvernului român. Sosirea americanilor scoate din amorţeală comunitatea, care ţine să le dovedească musafirilor proverbiala ospitalitate românească.”
Sursa informaţiilor şi fotografiilor: IMDb (Internet Movie Database), cea mai populară bază de date despre filme şi actori din lume.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!