Societatea Eastern Tour Construct SRL, din Piteşti, reprezentată de omul de afaceri Bogdan Gîlculescu, este singura înscrisă la licitaţia pentru desemnarea firmei de catering care va livra masa caldă celor 411 preşcolari şi şcolari ai unităţii de învăţământ din Rucăr. Primăria Rucăr, organizatoarea procedurii de achiziţie demarată pe 3 martie 2025, a acordat un termen de înscriere de 11 zile prestatorilor de servicii din domeniul alimentaţiei publice. A fost interesat de obţinerea contractului în valoare de 989.292,12 lei deţinătorul Complexului „Casa Cristina”, din Câmpulung, căruia, cel mai probabil, îi va fi atribuit acest serviciu, în lipsa concurenţei. Preţul acoperă contravaloarea prânzului destinat copiilor pe perioada a 147 de zile din anul şcolar 2025.
- O parte dintre cerinţele impuse firmei de catering care va câştiga contractul
Din contractul pe care autorităţile de la Rucăr îl vor încheia cu câştigătorul licitaţiei spicuim câteva obligaţii ale colaborării părţilor. Prestatorul se obligă să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin normele de hrană prevăzute de legislaţia în vigoare, conform caietului de sarcini. El va respecta, de asemenea, termenele de livrare.
Comanda pentru numărul de porţii ce vor trebui preparate şi servite beneficiarilor se va transmite prestatorului telefonic, zilnic, până la ora 8.30, fiind valabilă pentru masa de prânz din ziua respectivă. Ea va conţine numărul de porţii pentru fiecare regim alimentar (normal / dietă medicală / post / etc.), în cazul n care acesta se impune, pe baza foii zilnice de prezenţă a grupului ţintă. Numărul de porţii comandate zilnic se va realiza în funcţie de prezenţa zilnică a persoanelor, existând fluctuaţii în funcţie de numărul de intrări şi ieşiri, precum şi în funcţie de anumite situaţii ce pot interveni (de exemplu boală).
În fiecare săptămână se vor prezenta trei variante de meniuri pentru următoarele cinci zile de livrare. Comanda se va face de către persoana desemnată de beneficiar. Locaţia unde se livrează hrana zilnica este Şcoala Gimnazială „Nae A. Ghica”, strada Păpuşa, nr.66. Spaţiul de servire a mesei va fi asigurat de către Primăria Rucăr.
Prestatorul se obligă: să preparare hrana în conformitate cu necesităţile calorice şi cantitative; să nu distribuie alimente cu conţinut crescut de grăsimi, zahăr, sare sau calorii per unitate de vânzare, precum şi alimente neambalate; să asigure prepararea hranei din produse agroalimentare de calitate, însoţite obligatoriu de certificate de calitate şi sanitar veterinare; să asigure condiţiile igienico-sanitare prevăzute de actele normative în vigoare pentru depozitarea şi păstrarea produselor agroalimentare, respectiv pentru distribuţia hranei; să presteze serviciile de catering la standardele şi/sau performanţele prezentate în propunerea tehnică.
Totodată, firma de catering va efectua transportul cu mijloace autorizate de DSV, în recipiente inoxidabile, închise etanş, individuale pentru fiecare fel de mâncare, în conformitate cu normele de igienă în vigoare. Mijloacele de transport şi/sau containerele folosite la transportul alimentelor trebuie menţinute curate şi în bune condiţii, pentru a proteja alimentele de contaminare. Unde este necesar, trebuie să fie create pentru a permite o curăţire adecvată şi/sau dezinfecţie.
La livrare, se va întocmi fişa de însoţire a alimentelor, pentru fiecare transport, care se va semna de către reprezentanţii prestatorului şi de către persoana desemnată de către beneficiar. Predarea-preluarea hranei se va face sub supravegherea personalului desemnat, care va consemna aspectul cantitativ şi calitativ al alimentelor.
Serviciile prevăzute în contract vor fi realizate exclusiv cu personal calificat. Personalul care lucrează la prepararea hranei trebuie să aibă analizele medicale la zi şi să respecte regulile igienico-sanitare prevăzute de legislaţie. Fiecare persoană care lucrează în zona de manipulare a alimentelor va menţine curăţenia personală la un nivel înalt şi va purta echipament de protecţie adecvat şi curat.
Prestatorul trebuie să rezolve imediat sesizările şi reclamaţiile privind calitatea hranei. Acesta este pe deplin responsabil pentru prestarea serviciilor de preparare şi distribuire a hranei. Totodată, este răspunzător atât de siguranţa tuturor operaţiunilor şi metodelor de prestare utilizate, cât şi de calificarea personalului folosit pe toată durata contractului.