11.8 C
Campulung Muscel
27/03/2025

La Vlădeşti, se face curăţenie cu beneficiarii ajutorului social

În această lună, Primăria comunei Vlădeşti a început o amplă acţiune de toaletare a arborilor situaţi pe marginea drumurilor, pe domeniul public şi pe limitele de proprietate. Conform declaraţiilor primarului Leonard Iustinian Şerban, iniţiativa era necesară pentru a asigura accesul circulaţiei cu vehicule de dimensiuni mai mari. În paralel, se desfăşoară şi o acţiune de igienizare a drumurilor locale, a domeniului public şi a râului Bratia, după cum este planificat pentru fiecare primăvară.

  • Beneficiarii ajutorului social, puşi să acorde sprijin Primăriei

Acţiunea de toaletare este realizată de angajaţii Primăriei cu sprijinul unor beneficiari ai ajutorului social, care contribuie la încărcarea şi depozitarea crengilor rezultate. Primarul a explicat că demersul a plecat de la sesizările cetăţenilor, care au invocat dificultăţi în ceea ce priveşte accesul vehiculelor pe unele străzi. „Oamenii sunt de acord cu tăiatul pomilor, le-am explicat la fiecare în parte că toată această problemă a plecat de la cetăţeni. Foarte mulţi au sesizat că nu pot intra maşinile de curier pe stradă, fiind prunul vecinului în drum. Au înţeles, au făcut o sesizare scrisă, am luat măsuri şi am tăiat acel prun. S-a supărat puţin vecinul pe mine, că mă votează sau nu, asta este cu totul altceva, dar în momentul în care şi el va avea nevoie să intre cu o maşină mai mare, cu prelată, atunci o să-şi dea seama că am făcut un lucru bun. Nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi, dar eu încerc să-mi fac treaba prin atribuţiile pe care le am şi să-i fac şi pe cetăţeni să înţeleagă că este spre binele lor tot ceea ce fac.”, a punctat Leonard Iustinian Şerban.

În ceea ce-i priveşte pe beneficiarii ajutorului social, s-au luat măsuri pentru a asigura condiţii bune de lucru în sezonul rece, aceştia începând activitatea la ore mai târzii, având oricând parte şi de un pahar cu ceai. „Am avut discuţii cu doi beneficiari de la ajutorul social care mi-au reproşat că sunt prea legist, că este frig. Le-am spus că primesc ceai când este frig şi că vor începe activitatea după ora 9.00. Am împărţit activităţile, pentru că nu au cum să stea opt ore în zi de iarnă, fiind şi -10 grade, trebuie să-i înţelegem, dar după ora 9.00 deja trecem pe grade cu plus, iar adunatul de hârtii şi plastic, cu mănuşi în mâini, este o activitate pe care o poate face oricine. Voi continua aceste acţiuni până la finalul lunii februarie.”, a mai relatat primarul.

Acesta a anunţat şi intenţia de a demara o acţiune împreună cu aleşii locali responsabili pentru fiecare zonă a comunei, dar şi cu angajaţi ai Primăriei, pentru a vorbi direct cu cetăţenii. „Nu mergem doar să ne voteze, trebuie să-i facem să înţeleagă că vrem să avem şi o comună frumoasă.”, a precizat Leonard Şerban.

  • Se vor suplimenta camerele video, pentru identificarea celor care aruncă gunoi pe domeniul public

Recent, o acţiune de curăţenie a fost făcută pe un drum comunal, care face legătura cu o mănăstire şi o zonă forestieră. În urma acestei intervenţii, au fost colectate cantităţi mari de deşeuri, însă nu s-a putut identifica sursa acestora, din lipsa supravegherii video în zonă. Pentru a preveni aruncarea gunoaielor, primarul intenţionează să obţină finanţare pentru instalarea de camere de supraveghere, în special la intersecţiile care duc spre râul Bratia şi domeniul public situat în afara intravilanului. În prezent, sistemul de monitorizare video este amplasat doar în centrul comunei, însă a demonstrat utilitatea sa, fiind surprinse mai multe accidente. „Dintotdeauna am făcut apel să primesc fotografii cu cei care aruncă gunoiul, pentru că de două ori pe an, cel puţin, igienizez râul Bratia, şi primăvara, şi toamna. Am rămas şocat, am adunat o cupă întreagă cu buldoexcavatorul, plus o remorcă de saci. În zona de centru avem supraveghere video, au fost multe accidente, din păcate, şi au fost tare utile camerele video pentru Poliţie, căreia i-am pus la dispoziţie filmările, conform legii, dar sunt necesare în mai multe zone. În primul rând, pentru depozitarea gunoaielor, pentru furturi – nu a fost cazul – sau incidente neprevăzute. Când este supravegheată depozitarea ilegală a deşeurilor pe domeniul public este ca şi o locuinţă supravegheată, pentru că este acea temere să încalce legea, deoarece îl vede primarul.”, a explicat Leonard Iustinian Şerban.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!