10.2 C
Campulung Muscel
28/03/2025

Hotel de 4 stele, cu restaurant şi SPA, şi un complex cu 13 vile de cazare, pe strada Livadiei

Pe 7 septembrie 2023, Primăria Câmpulung elibera autorizaţia de construire necesară realizării investiţiei de amenajare a unui ansamblu turistic, cu funcţiune mixtă, cazare şi alimentaţie publică, într-o zonă pitorească a oraşului. Pe strada Livadiei, mai precis, unul dintre cele trei braţe aflate la capătul străzii Valea Bărbuşii: Livadiei la stânga, Chilii în faţă şi Leculeşti la dreapta. Livadiei porneşte din strada Chilii şi şerpuieşte pe o pantă cu acces dificil. După documentul emis în toamna anului 2023, a urmat altă autorizaţie de construire eliberată la începutul acestui an, pe 15 ianuarie 2025. Obiectul ei: modificări în timpul execuţiei la precedenta autorizaţie vizând „Construirea şi amenajarea ansamblului turistic”, prin modificări de compartimentare, de faţade şi prin extindere în vederea amenajării unui hotel de 4 stele şi construirea de vile turistice în incinta ansamblului. Obiectivul propus de doi întreprinzători piteşteni, prin firma deţinută, Livadie Turism-Servicii SRL, constă într-un complex turistic format din 13 vile de cazare şi un hotel, aflat în proces de construire, prevăzut cu restaurant şi zonă SPA.

  • Turiştii vor putea să-şi culeagă singuri, din grădina complexului, legume proaspete, care vor fi preparate în bucătăria restaurantului

La nivelul Consiliului Local Câmpulung, formalităţile impuse de derularea acestui proiect s-au consumat în vara anului 2022. Mai precis, pe 19 august 2022, aleşii municipali din forul deliberativ precedent au fost de acord cu documentaţia de urbanism Plan Urbanistic Zonal pentru „Introducere terenuri în intravilan şi zonificare funcţională pentru amenajare ansamblu turistic”. Potrivit documentaţiei avută la dispoziţie pentru studiu de consilierii locali, imobilele din strada Livadiei sunt proprietatea doamnei Osman Fidan. De altfel, la cererea acesteia, P.U.Z.-ul pentru introducerea în intravilan a terenurilor cu suprafeţe de 3.943 mp, 6.361 mp şi 5.000 mp a ajuns în Consiliul Local, pentru a fi aprobat. Intenţia solicitantei era de a edifica în zonă un ansamblu cu funcţiune turistică pe aceste terenuri.

Pe unul dintre cele trei loturi era prevăzută amplasarea unui hotel-pensiune, având camere de cazare duble, cu baie proprie, dispuse la parter şi etaj, iar pe celelalte două loturi, 7, respectiv 6 unităţi de cazare individuale, reprezentate de căsuţe din lemn de mici dimensiuni, cu bucătărie proprie, baie, spaţii de dormit etc.

„Accesul turiştilor la aceste unităţi de cazare se va face prin recepţia hotelului, aici aflându-se şi o unitate de alimentaţie publică, o piscină acoperită şi alte facilităţi turistice de tip SPA, de care pot beneficia turiştii cazaţi în complex, în funcţie de pachetul de cazare achiziţionat. În proximitatea hotelului propus, vor fi amenajate grădini de legume şi plante aromatice, turiştii având posibilitatea de a-şi culege singuri alimentele proaspete, ce vor putea fi apoi preparate în bucătăria restaurantului. De asemenea, vor fi organizate tururi ghidate ale obiectivelor cu valoare arhitecturală din Câmpulung, cât şi ale numeroaselor zone naturale cu potenţial turistic din vecinătate. În acest scop, vor fi puse la dispoziţia turiştilor biciclete şi alte mijloace de transport ecologic.”, redăm un fragment din documentaţia prezentată consilierilor locali şi jurnaliştilor.

  • Vilele vor avea câte două dormitoare, salon de zi, sufragerie şi chicinetă

În anul următor, aşa cum am punctat în deschiderea articolului, a fost obţinută autorizaţia de construire, iar în 2024 s-au derulat procedurile stabilite de lege la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş. Beneficiarul lucrării este firma Livadie Turism-Servicii SRL, proprietara terenurilor, cu drept de superficie, cu titlu gratuit, pe o perioadă de 49 de ani, dobândit de la Osman Fidan. Firma este reprezentată de Nicolae Frăţilă şi Osman Fidan.

Conform memoriului de prezentare întocmit de Architecture Associates, din Bucureşti, pentru investiţia planificată pe terenul de 6.361 mp – memoriu depus la APM Argeş -, „se propune edificarea a 7 clădiri cu funcţiunea de Vile de Cazare Turistică şi spaţii anexe. Acestea vor fi compuse din: 2 dormitoare cu suprafaţa utilă de 20 mp, cu băi private de 4 mp; salon de zi, sufragerie şi chicinetă, de aproximativ 40 mp, şi grup sanitar de 3 mp şi spaţii anexe: hol de acces, scară şi holuri de distribuţie. Suprafeţele camerelor, dotările acestora, precum şi finisajele vor răspunde criteriilor de clasificare a structurilor de cazare turistică de tip pensiune, aprobate de către Ministerul Turismului, pentru încadrarea ansamblului turistic la minimum 4 stele.” Valoarea investiţiei este de 4,5 milioane de lei.

„Pentru asigurarea accesului la cele 7 vile de cazare, în incinta parcelei va fi asigurată o alee de acces pietonală (şi, ocazional, carosabilă). Regimul de funcţionare a aleii de acces către vile este de tip shared-space, în care pietonii au prioritate, iar autoturismele au acces temporar, strict pentru lăsarea bagajelor şi a persoanelor în dreptul fiecărei vile de cazare. Aleea are rolul de a asigura accesul neîngrădit al autospecialelor de intervenție la fiecare vilă în parte, gabaritul şi forma permiţând acest lucru.”, mai prevede documentaţia citată.

Pentru terenul de 5.066 mp, planurile sunt de edificare a şase clădiri cu aceeaşi funcţiune, vile de cazare turistică, având aceleaşi caracteristici prezentate mai înainte. În acest caz, investiţia se cifrează la 3,8 milioane lei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!