Ne aplecăm din nou asupra subiectului apartamentelor pe care un dezvoltator privat vrea să le construiască în Grui, pe un teren amplasat la intrarea pe Calea Măgurii. Suprafaţa este poziţionată în spatele blocului D3, de pe strada General Dragalina, aflat peste drum de Biserica Grui. Este foarte uşor de reperat amplasamentul, datorită întinderii şi poziţionării lui între blocurile de la margine de cartier şi zona de case. Investitorul se află în etapa formalităţilor derulate la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş. Proprietara terenului de 3.860 mp, societatea Auroest Gabriele SRL, a depus la instituţia judeţeană solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire locuinţă colectivă P+2E”, însoţită de un memoriu de prezentare. Deocamdată, pentru un imobil din cele trei propuse, care împreună totalizează 45 de apartamente.
- Într-un imobil vor fi 13 apartamente cu două camere şi 2 apartamente cu trei camere
Iniţiatorul proiectului a justificat necesitatea lui prin intenţia „de a dezvolta o mică afacere existentă – dezvoltare imobiliară -, de a diversifica gama de locuinţe oferite la standarde europene. Menţionăm că această investiţie este singura de acest gen (locuinţă colectivă P+2E) din Câmpulung, care se va face după 1990. (…) Alternativa nerealizării proiectului nu este viabilă, deoarece el va reprezenta singura sursă de venituri pentru beneficiarii investiţiei şi familiile acestora în condiţiile şi contextul economic actual, când se pune accent pe dezvoltarea gamei de locuinţe cu un grad sporit de confort oferite către populaţie.”
Potrivit documentaţiei înaintate Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, valoarea de investiţie, conform unui deviz estimativ, este de aproximativ 1,8 milioane de lei.
Imobilul va avea o suprafaţă construită la sol de 407,22 mp, pentru fiecare dintre cele trei clădiri cu parter şi două etaje, şi o suprafaţă desfăşurată de 1.221,66 mp. O construcţie va fi compusă din 15 apartamente cu două şi trei camere, dispuse câte cinci pe nivel, astfel: la parter – 5 apartamente cu două camere; la etajul 1 – 4 apartamente cu două camere şi un apartament cu trei camere; la etajul 2 – 4 apartamente cu două camere şi un apartament cu trei camere.
- Sistem de încălzire prin pardoseală pentru toate apartamentele
„În activitatea de locuire nu se vor folosi utilaje, ci aparatură electrocasnică şi pentru generarea agentului termic. Pentru fiecare apartament acestea vor fi: microcentrală termică murală, în condensare, cu tiraj forţat, funcţionare pe combustibil gazos, cu electrovalvă cu 3 căi şi regim prioritar de preparare a apei calde menajere. Microcentralele vor fi amplasate în bucătăriile apartamentelor. Fiecare dintre microcentrale va fi echipată cu un kit de evacuare a gazelor arse furnizat de producător. Sistemul de încălzire adoptat pentru toate apartamentele va fi cu încălzire în pardoseală.”, este precizat în memoriul solicitantului. De asemenea, aparatură electrocasnică cu funcţionare exclusiv cu energie electrică.
Iată care sunt caracteristicile construcţiei, aşa cum au fost cuprinse în documentaţia prezentată la APM Argeş: „Construcţia va avea fundaţii continue din beton armat, cu stâlpi, grinzi, centuri, buiandrugi, elevaţii, planşee din beton armat. Închiderile exterioare şi interioare sunt realizate din cărămidă cu goluri verticale şi beton celular autoclavizat. Acoperirea este de tip şarpantă din lemn de răşinoase ecarisat şi ignifugat, cu învelitoare din tablă cutată de oţel pentru acoperişuri vopsită în câmp electrostatic. Tâmplăria interioară va fi cu uşi pline din lemn sau MDF, iar cea exterioară va fi din PVC profil multicameral cu geam termopan Low-E. Pereţii exteriori vor fi izolaţi cu polistiren expandat EPS cu grosimea de 15 cm, iar planşeul peste ultimul nivel (2) va fi izolat cu polistiren EPS cu grosimea de 30 cm.
Se vor folosi ca finisaje exterioare: tencuieli decorative structurate alb / crem/ gri antracit. Ca finisaje interioare se vor folosi pentru pardoselile casei scării, holurilor de acces, băilor şi balcoanelor gresie antiderapantă, iar pentru restul de încăperi (dormitoare, camere de zi, holuri interioare, bucătării, spaţii de depozitate) parchet SPC.
Materialele de construcţie vor fi preponderent de provenienţă locală. Din punct de vedere al calităţii materialelor puse în operă, acestea vor fi de cea mai bună calitate şi durabilitate şi vor asigura încadrarea casei în sistemul de exigenţe de performanţă.”, se menţionează în memoriul de prezentare.
După cum am relatat şi în articolul anterior, în interiorul parcelei se vor amenaja aproximativ 100 mp de platforme betonate şi trotuare. Aleile şi platforma vor fi executate din beton şi grass-beton, turnat pe un strat suport de balast compactat. „Se vor asigura minimum 15 locuri de parcare pentru autovehicule, în interiorul proprietăţii SC Auroest Gabriele SRL. Foarte important: la fiecare două locuri de parcare se va planta câte un copac.”
Dezvoltatorul imobiliar şi-a propus o perioadă de 24 de luni pentru realizarea obiectivului „Construire locuinţă colectivă P+2E”.