3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Muscelenii din Sectorul 2 București sunt alături de pugilistul de performanță Florin Ioniță

Marius Pătrașcu, muscelean la origini, de profesie jurist, în prezent fiind consilier juridic la DGASPC Sector 2 București, sprijină și este alături mereu de copiii care vor să facă performanță în Sectorul 2 București. De curând, acesta a sprijinit meciul de fotbal caritabil disputat pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, cu scopul de a strânge fonduri pentru Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni. De această dată, Marius a ales să-l sprijine pe pugilistul Florin Ioniță, cel care a reușit să obțină medalia de aur la categoria 92kg. Muscelenii sunt alături de el, secretarul general al Federației Române de Box, Daniel Ion, fiind din Câmpulung Muscel.

  • Florin Ioniță a devenit Campion European la box tineret

Miercuri, 3 mai 2023, pugilistul român Florin Ioniță a participat la Campionatele Europene de box pentru tineret, desfășurate la Erevan, unde a reușit să-l înfrângă, în finală, pe rusul Ahmed Rausev, devenind campion european la box, tineret. Se pare că porecla pe care și-a căpătat-o Florin Ioniță este de „Muhammad Ali de România”. Acesta ar putea reprezenta România în 2028, la Jocurile Olimpice. De asemenea, acesta a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de box pentru tineret, organizat în data de 26 noiembrie 2022, în orașul spaniol „La Nucia”.

Tânărul este elev în clasa a XII-a și a fost adus, din clasa a V-a, la Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon” de către directorul Florin Gheorghiu, fost antrenor și coordonator de lot la Sportul Studențesc, împreună cu jucătorul Tom Cristea.

  • Tatăl sportivului a fost portar în echipa de fotbal ARO Câmpulung

Pugilistul a fost crescut de tatăl său în spirit sportiv, Florin Ioniță fiind fostul portar al echipei ARO Câmpulung în anul 1999. La vremea respectivă, tatăl acestuia a apărat în meciul disputat între echipa sa, ARO Câmpulung și echipa adversară, Extensiv Craiova, scorul partidei fiind 1-1. În acest meci, Florin Ioniță a făcut spectacol, având rezultate foarte bune în urma acestui joc. „Mă leagă foarte multe de Câmpulung. A fost cea mai frumoasă perioadă petrecută aici, în calitate de fotbalist goalkeeper al echipei ARO Câmpulung, împreună cu Ionel Augustin!”, a menționat fostul portar Florin Ioniță.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!