4 C
Campulung Muscel
08/12/2024

Constructorii care doresc să reabiliteze termic clădirea atelierului Colegiului Tehnic mai au timp până pe 3 decembrie să-şi depună ofertele

3 decembrie 2024 reprezintă termenul final până la care sunt acceptate ofertele firmelor de construcţii pentru eficientizarea energetică a clădirii Atelierului Colegiului Tehnic Câmpulung, fostul Liceu Industrial. Primăria a obţinut fonduri europene prin PNRR şi pentru imobilul şcolii, şi pentru imobilul atelierului, care vor beneficia de lucrări menite să le crească nivelul de confort termic, prin execuţia faţadelor, a acoperişului şi a instalaţiilor electrice şi termice. Investiţia care va fi întreprinsă la corpul principal al colegiului a fost atribuită, în luna octombrie, societăţii Top Line Construct SRL, din satul Buneşti, comuna Mălureni, reprezentată de omul de afaceri Ştefan Florian Lăzăroiu. Pe 15 noiembrie 2024, s-a deschis procedura de achiziţie a serviciilor de execuţie şi pentru atelierul şcolii, programat să treacă printr-o intervenţie similară.

  • Clădirea atelierului a fost edificată în 1970

Potrivit informaţiilor prezentate public de autoritatea contractantă, durata contractului, care se doreşte a fi atribuit cel târziu în luna ianuarie a anului viitor, dacă procedura nu se împotmoleşte în contestaţii ori alte blocaje, este de 46 de luni, dintre care 10 luni alocate pentru execuţia investiţiei şi 36 de luni, garanţia lucrărilor.

Câştigă, la fel ca la toate licitaţiile Primăriei, oferta care convinge din punct de vedere al celui mai bun raport calitate – preţ. În acest punct, trebuie să menţionăm şi care este valoarea totală estimată a investiţiei de la fostul Industrial: 3.372.867,57 lei.

Vom menţiona, ca de fiecare dată la lucrările de eficientizare energetică a clădirilor publice aflate în programul Primăriei susţinut financiar cu fonduri PNRR, care este esenţa investiţiei: realizarea sistemului de reabilitare a faţadelor – 15 cm (termoizolant – vată minerală bazaltică); realizarea sistemului termoizolant la nivelul acoperişului din vată minerală – 25 cm, reparaţii şi schimbarea învelitorii; schimbarea tâmplăriei exterioare cu profile PVC şi înlocuirea glafurilor existente; înlocuirea uşilor de acces, dacă este cazul; termoizolarea planşeului din subsol, dacă este cazul; realizarea unor instalaţii electrice şi termice eficiente din punct de vedere energetic.

„Traseele de instalaţii existente pe faţade vor fi demontate pentru aplicarea stratului termoizolant şi relocate în interiorul imobilului sau grupate şi mascate pe faţadă, în funcţie de necesitate.”, menţionează proiectul tehnic întocmit de Gama Project Investment SRL, din Bucureşti.

Potrivit raportului de expertiză tehnică, imobilul atelierului a fost construit în anul 1970. „Clădirea are un regim de înălţime parter, interiorul fiind compartimentat în săli de clasă, laboratoare, holuri şi grupuri sanitare. La parter se găsesc spaţii de învăţământ şi administrative. Accesul pe terasă se face de la nivelul superior, prin chepeng, pe terasa necirculabilă. Nu se observă degradări sau efecte ale unor tasări diferenţiate, ceea ce conduce la concluzia că acestea s-au comportat bine în timp. Grosimea planşeelor este de circa 10 cm, rezemată pe grinzi interioare sau exterioare sau pe pereţi de zidărie de cărămidă. Fundaţiile sunt de tip tălpi continue din beton armat, amplasate sub pereţi şi fundaţii izolate sub stâlpi.”, redăm din expertiza tehnică.

Cât priveşte anvelopa exterioară, „structura acesteia este realizată din: zidărie de cărămidă cu grosimea de 25 cm pe exterior şi 12,5 cm pe interior. Tâmplăria exterioară este realizată din PVC. Finisajele prezintă degradări semnificative: fisuri, degradări ale tencuielii etc.) Clădirea are acoperiş de tip terasă necirculabilă, cu învelitoare bituminoasă. Evacuarea apelor meteorice de pe terasa imobilului se face prin pante de scurgere orientate către receptorii de terasă şi coloanele pluviale existente.”, este rezumatul descrierii inserat de expert în lucrarea sa.

La data realizării expertizei, clădirea nu prezenta avarii şi degradări extinse produse de acţiunea cutremurului şi factori antropici. Nu au fost observate nici lucrări de consolidare. Potrivit expertului, nu sunt necesare lucrări de intervenţie structurale la imobilul atelierului, care se încadrează în clasa de risc seismic Rs III, corespunzătoare construcţiilor care pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante. Din această clasă fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acţiunea cutremurului de proiectare corespunzător Stării Limită Ultime, care poate pune în pericol siguranţa utilizatorilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!