20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

PSD a triumfat pe seama nevoii subite de odihnă a lui Perianu

Dacă n-ar fi vorba despre chinul câmpulungenilor, care puteau circula pe bulevard din vara anului 2022, dacă un prefect în genunchi în faţa partidului nu executa o comandă politică, am fi tentaţi să folosim eticheta folosită de o parte a presei judeţene pentru Radu Perianu: LAŞ. N-o să spunem decât: bine că a fost suficient de obosit încât s-o tulească în concediu pe ultima sută de metri a termenului în care putea să formuleze recursul. Recurs pregătit şi lăsat de prefect nesemnat înainte de intrarea în concediu, un concediu neprogramat, spontan, pe fondul unei sfârşeli care l-a pocnit pe liberal când era tensiunea mai mare pentru câmpulungeni. Suspectăm că şi pentru el şi-i suntem recunoscători pentru sleirea subită care i-a trimis fizicul departe de daravelele politice ale Prefecturii. Recunoscători ar putea să-i fie şi PSD-iştii, care au avut astăzi, 13 aprilie 2023, o ocazie fantastică de a triumfa pe seama retragerii de pe o scenă amară a liberalului cu onoarea terfelită prin obedienţa faţă de un partid lipsit de scrupule.

  • Declaraţiile primăriţei făcute pe bulevard, aproape în acelaşi timp cu marşul PSD-iştilor care au exploatat electoral anunţul subprefectului  

Zilele acestea, întreaga conducere a Prefecturii se găsea în concediu. Subprefectul PSD Bogdan Minciunescu era în concediu de odihnă programat, celălalt subprefect PSD, Ciprian Neculăescu, în concediu medical. Cu cei doi adjuncţi indisponibili sarcinilor de serviciu, dintre care cea mai ingrată semnarea acţiunii de recurs faţă de hotărârea Tribunalului Argeş, din 10 februarie 2023, favorabilă Câmpulungului, s-a găsit să-şi ia concediu şi Perianu. De odihnă! Deşi n-avea cine să-l înlocuiască, fiind plecaţi şi ceilalţi doi.

Epuizarea neprevăzută a PNL-istului din fruntea Prefecturii a impus chemarea din concediu a subprefectului Bogdan Minciunescu, aflat în postura de a face un gest uriaş pentru imaginea partidului. Minciunescu nu şi-a asumat acţiunea politică a prefectului PNL, refuzând să semneze recursul lăsat nesemnat de acesta.

În mod normal, subprefectul care ar fi trebuit să facă acest serviciu partidului, fiind vorba despre Câmpulung, era Ciprian Neculăescu. Mai cu seamă că acesta a făcut nişte declaraţii potrivit cărora prefectul este obligat de lege să facă recurs. Uite că subprefectul, coleg de partid cu Neculăescu în PSD, n-a fost obligat, după cum nu era obligat nici prefectul care s-a retras sau a fost pus să se retragă din tărăşenia iscată de el în urmă cu un an.

Filmul zilei, care prevestea că PSD va fructifica în favoarea sa oportunitatea reprezentată de recursul lăsat „în aer” de prefectul pălit de oboseală, a arătat astfel. La ora 09.15, subprefectul Bogdan Minciunescu anunţa că, la ora 10.00, va face o conferinţă de presă având ca subiect Bulevardul „Pardon”. Vestea anticipată: omul PSD nu semnează acţiunea de recurs.

O oră mai târziu, colegii săi de la Piteşti şi Câmpulung, conduşi de deputatul Simona Bucura Oprescu, erau la Câmpulung şi mărşăluiau pe Bulevardul „Pardon”, cu sloganul: „Noi nu blocăm, noi deblocăm”. PSD-iştii au „blocat-o” puţin pe primăriţa Elena Lasconi care, tot atunci, făcea o declaraţie de presă prudentă tot pe Bulevardul „Pardon”.

  • Incredibil Perianu ăsta! „Locuitorii nu trebuie să sufere din cauza nefinalizării unui proiect de infrastructură important pentru comunitatea locală”  

Radu Perianu a consumat timpul concediului de odihnă pentru a înşira câteva rânduri prin care recunoaşte „interesul public”. Interes public pe care el l-a călcat în picioare la ordinul partidului.

Iată ce scria prefectul la ora 11.24, după epuizarea declaraţiilor subprefectului şi ale primăriţei. „Există deja o hotărâre a Tribunalului Argeş în privinţa lucrărilor la Bulevardul „Pardon” din Câmpulung, iar mesajele câmpulungenilor s-au auzit în spaţiul public. Această situaţie durează de prea mult timp şi, în ciuda tuturor greşelilor primarilor din Câmpulung care s-au succedat, locuitorii nu trebuie să sufere din cauza nefinalizării unui proiect de infrastructură important pentru comunitatea locală. Ca prefect al judeţului Argeş, consider că decizia subprefectului Bogdan Minciunescu cu privire la recursul în dosarul privind lucrările la Bulevardul Pardon din Câmpulung este în concordanţă cu interesul public.”, este mesajul revoltător al prefectului care, după un an de suferinţă cu centrul blocat din cauza lui, zice că nu trebuie să sufere locuitorii.

Politic şi nimic altceva.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!