0.2 C
Campulung Muscel
06/12/2024

Alexandru Hagi şi Alex Cotoanţă, oameni potriviţi pentru Consiliul de Administraţie al Muzeului. Fologea, în schimb, este bun într-un muzeu al politicienilor din Câmpulung

Şedinţa „maraton” de miercuri, 30 octombrie 2024, a conţinut printre formalităţile de rezolvat cu prioritate, înainte de „a intra în pâine”, stabilirea consilierilor locali în Consiliile de Administraţie ale şcolilor, spitalelor, Muzeului Municipal, în comisiile unităţilor de învăţământ, în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Edilul CGA SA, în Comisia de Circulaţie a Consiliului Local. După aleşii desemnaţi la unităţile şcolare, vi-i prezentăm pe cei propuşi şi votaţi în Consiliul de Administraţie al Muzeului de Istorie Câmpulung. Din acest for, pe lângă angajaţii instituţiei desemnaţi de managerul Alexandru Oprea, fac parte trei reprezentanţi ai Consiliului Local şi unul al primarului.

  • Alegerea celui de-al treilea consilier atras de domeniul cultural, o provocare

Majoritatea politică din Legislativul municipal şi-a adjudecat două locuri, lăsându-l pe al treilea formaţiunilor politice doritoare. Drept vorbind, n-a prea dorit nimeni să-şi asume această răspundere, care înseamnă muncă suplimentară şedinţelor ordinare, extraordinare şi celor de comisie, în varianta pozitivă în care acestea din urmă au loc. Propunerile din partea USR, prin vocea medicului stomatolog Alex Blidaru, au fost Alexandru Hagi şi Alex Cotoanţă, ambii potriviţi pentru această însărcinare. Alexandru Hagi a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Muzeului Municipal Câmpulung şi în mandatul trecut şi, în plus, fiind deţinătorul unei colecţii muzeale private, împreună cu părinţii săi, Mihaela şi Emil Hagi, înţelege altfel acest fenomen. La fel, arhitectul Alex Cotoanţă, care, prin profesia practicată, are aplecare spre frumos, artă, cultură în general. USR-iştii au trimis oameni potriviţi la locul potrivit pentru ei.

În schimb, a stricat armonia consilierul AUR Andrei Dobrescu, lansând o propunere puţin spus neinspirată: Marinică Fologea, de la PSD. Adevărul este că, dacă era să se menţină direcţia propusă de USR, de a stabili în structura de conducere a Muzeului de Istorie oameni cu calităţi, cu preocupări şi chemare în acest sens, nu prea aveai pe cine alege dintre cei rămaşi. Şi atunci a fost trimis, de „umplutură”, pensionarul Fologea, căci tot are timp berechet şi n-are ce face cu el. Şi-apoi are ocazia să pozeze în om de cultură, făcându-şi selfie-uri cu ghiotura pe lângă exponatele muzeului.

Deşi un loc mult mai potrivit pentru Marinică Fologea era într-un muzeu al politicienilor locali, care nu pricep că, după cinci mandate în Consiliul Local, locul lor este în istorie. Până la urmă, ce are Fologea de arătat, de promovat, de lăudat în afară de el însuşi?! Nimic.

PSD a avut un intelectual în Consiliul Local trecut, în persoana lui Constantin Ivan, care, probabil, va prinde, într-un final optimist, un loc în Consiliul Judeţean Argeş. Însă, la alegerile trecute, social-democraţii au mers pe locurile eligibile cu cetăţeni cu priză la cei mulţi, spre nenorocul Câmpulungului, care are nevoie ca deciziile să fie luate de minţi luminate.

Nefiind alte propuneri pentru cele trei locuri ocupate chinuit, au fost supuşi votului cei nominalizaţi. Rezultatul contabilizării opţiunilor exprimate pe buletinele de vot de către consilierii locali a arătat astfel: Alex Cotoanţă – 17 voturi, Alexandru Hagi – 16 voturi, Marinică Fologea – 13 voturi. Aceştia au întrunit numărul minim de 10 voturi pentru a fi reprezentanţi ai Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Muzeului Municipal.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!