Un cetăţean ne-a atenţionat, în această după amiază, că s-au tăiat mai mulţi arbori în păduricea Gruiului, de pe strada General Dragalina, fapt pus în legătură cu şantierul bisericii. Altfel spus, liderul parohiei, care are o construcţie în derulare, pe care o înalţă cu un nivel, n-ar mai avea loc lângă locaşul de cult. Şi atunci şi-a făcut, tăind pomii incomozi. Astfel a sunat interpretarea care a însoţit sesizarea lansată redacţiei noastre. Ne-am deplasat în zonă, unde am remarcat şi trunchiurile copacilor recent doborâţi, şi clădirea care se mansardează. Cel care trece pe lângă acareturile bisericii din parc este împins la acelaşi gând: că părintele se extinde defrişând locul.
Ca să aflăm dacă această impresie corespunde sau nu realităţii, l-am contactat pe viceprimarul Alin Vlădău, care ne-a lămurit că doborârea arborilor reprezintă acţiunea Serviciului Administraţia Domeniului Public şi Privat Câmpulung. Şi că pomii sunt marcaţi dinainte de a apărea planurile parohiei privitoare la imobilul alăturat bisericii, din cauza stării lor problematice, sesizate de oamenii locului.
„ADP-ul i-a dărâmat. Au fost cereri de la cetăţeni, au fost trecute prin comisia de tăieri şi avizate de Ocolul Silvic. Erau marcaţi la cererea locatarilor. Erau de şase ani marcaţi, întrucât stăteau să cadă. Şi a făcut un cetăţean reclamaţie pentru ei. Atunci, ne-am hotărât, la ultima furtună, când a căzut unul pe biserică. Trei sau patru au fost tăiaţi. La ploaia aceea, s-a răsturnat unul pe biserică, ne-a chemat şi părintele şi, atunci, am reluat solicitarea. De aceea i-am tăiat.”, a afirmat viceprimarul Alin Vlădău.
Acum, nu sunt de condamnat nici oamenii care, mâhniţi la vederea coniferelor doborâte, au crezut că tăierea s-a făcut pentru că blocau intrarea în noua construcţie. Cioatele sunt fix pe direcţia intrării şi, indiferent că erau tineri sau bătrâni, copacii erau un obstacol pentru accesul în acest imobil, care se conturează lângă aşezământul religios.