10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Elena Lasconi: „Nu este vina nimănui, este, pur şi simplu, o conductă veche care ar fi trebuit să fie luată în calcul de mai multă vreme”

„Mie îmi pare rău pentru acest disconfort, dar vă spun că nu mă surprinde că avem această avarie, spunea, în această dimineaţă primarul Elena Lasconi. Acum că ne mişcăm repede, că ne organizăm repede, o să se rezolve, dar asta este pe termen foarte scurt. Pe termen lung este foarte clar, am discutat: avem nevoie de o altă aducţiune şi la asta lucrăm anul acesta. Nu lucrăm la a face o conductă de aducţiune, pentru că este ceva foarte complicat. Avem un proiect care nu poate fi pus în practică şi trebuie să facem alt studiu de fezabilitate, să vedem dacă putem să facem un update celui existent. Nu sunt sigură că ne vom mai încadra în fondurile prin PNDL, dar există fonduri europene pentru apă şi canalizare, să vedem unde ne putem lipi, dacă pe Programul Operaţional Regional sau pe Administraţia Fondului de Mediu, pentru a pune în practică şi a avea o nouă conductă de aducţiune.”

Incidentul de azi noapte era previzibil în condiţiile în care, din primăvara anului 2015, când s-a întâmplat o avarie similară, pe durata căreia Câmpulungul şi comunele din jur au rămas fără apă vreme de trei zile, nu s-a întreprins nicio investiţie pentru reabilitarea magistralei. În mandatul trecut, s-a obţinut o finanţare prin PNDL, însă insuficientă unei lucrări de reabilitare a unuia dintre cele două fire ale aducţiunii.

„Aş vrea să le mulţumesc celor care sunt împreună cu noi şi fac echipă cu noi: Poliţia Municipală, Jandarmerie, Pompieri – o maşină de la Pompieri este şi acum la faţa locului, ca să ajute la scosul apei -, echipei de la Primăriei, Direcţiei de Asistenţă Socială şi, bineînţeles, premiantului de la ADP (n.r. Bogdan Pătru). Aş vrea să le mulţumesc şi comercianţilor mari din Câmpulung, pe care mă bazez că vor face stocuri suficiente de apă potabilă. Ştiu că, de azi dimineaţă, câmpulungenii s-au dus şi şi-au făcut aprovizionarea cu multe baxuri de apă potabilă, gândindu-se, probabil, la ce s-a întâmplat în urmă cu mai mulţi ani, când oraşul a rămas trei zile fără apă. Să sperăm că nu se va întâmpla asta. Încă o dată vă mulţumesc şi ne cerem scuze pentru acest disconfort major. Nu este vina nimănui, este, pur şi simplu, o conductă veche care ar fi trebuit să fie luată în calcul de mai multă vreme, dar uite că suntem în faţa faptului împlinit. Suntem într-un an în care se dărâmă pe noi clădiri, pocnesc conducte, se întâmplă numai nenorociri, pentru că n-au fost făcute lucrurile din timp. Nu vreau să mai vorbesc despre trecut, cel mai important este prezentul şi ce vom face de acum înainte.”, a mai spus primăriţa Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!