37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Spitalului i s-a permis să-şi angajeze un avocat pentru a se apăra într-un dosar de executare silită

Nici consilierul juridic al Spitalului Câmpulung nu face faţă volumului de dosare în care este implicată instituţia, prin urmare, Consiliul Local Câmpulung şi-a dat acceptul, sub forma unei hotărâri, pentru angajarea unor apărători în două situaţii. Prima o constituie un dosar de executare silită faţă de a cărui punere în operă unitatea medicală a ripostat cu o contestaţie. A doua o reprezintă cazurile de cercetări disciplinare la nivelul instituţiei de sănătate, de care se va ocupa un consultant specializat în legislaţia muncii.

  • Două procese în care Spitalul are calitatea de contestator, respectiv de pârât

În cadrul şedinţei extraordinare din 25 iunie 2024, aleşii municipali au fost de acord cu achiziţionarea de „servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi / sau reprezentare a Spitalului Municipal Câmpulung, pentru promovarea unor acţiuni, apărări şi căi de atac, până la soluţionarea definitivă a litigiului, în Dosarul 5053/205/2022, aflat pe rolul Judecătoriei Câmpulung”. În esenţă, formularea proiectului de hotărâre, pe care am redat-o întocmai cum apare în norma Consiliului Local, se referă la o acţiune în instanţă, prin care Spitalul Câmpulung a iniţiat o contestaţie la măsura executării silite declanşate de Claudia Negru prin intermediul Biroului Executorului Judecătoresc Mitu Mădălina Elena.

Hotărârea aprobată în urmă cu o săptămână şi jumătate mai prevede că va fi achiziţionat un consultant extern pentru efectuarea cercetărilor disciplinare la nivelul instituţiei de sănătate, consultant specializat în legislaţia muncii. O a treia prevedere a normei proaspăt adoptate: „Nu se aprobă achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi / sau reprezentare a Spitalului Municipal Câmpulung, pentru promovarea unor acţiuni, apărări şi căi de atac, până la soluţionarea definitivă a litigiului, în Dosarul 2692/109/2024, aflat pe rolul Tribunalului Argeş”.

Acest proces iniţiat pe 12 aprilie 2024, la Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale a Tribunalului Argeş, are ca obiect contestaţia pe care medicul Valentin Sandu a formulat-o faţă de o hotărâre din 29 februarie a acestui an. Primul termen de judecată a fost fixat pe 4 decembrie 2024. În primul dosar, Spitalul are calitatea de contestator, iar în cel de-al doilea, de pârât.

Prin hotărârea aprobată pe 25 iunie 2024, managerul Petrina Florea a fost împuternicită să achiziţioneze serviciile juridice şi pe cele ale unui consultant extern, în condiţiile legii.

  • Instituţia nu se poate apăra singură, din cauza numărului foarte mare de dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată

În momentul în care a solicitat Legislativului municipal să-i permită să angajeze un apărător în procesul referitor la dosarul de executare silită, conducerea Spitalului Câmpulung a prezentat următoarele argumente. Postul de consilier juridic al unităţii medicale este, în prezent, ocupat cu o jumătate de normă de către consilierul juridic Constantin Lincan. Postul este unul temporar vacant, pe perioada exercitării funcţiei de manager de către Petrina Florea.

Alt motiv îl reprezintă, potrivit celor de la Spital, numărul foarte mare de dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată. Şi anume dosare civile în litigiile de muncă, dosarele penale pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare, în care instituţia are calitatea de parte civilă. Administraţia unităţii sanitare a mai invocat şi „complexitatea şi volumul mare de dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, care depăşesc posibilitatea de acoperire a acestora, în condiţiile activităţii zilnice de 4 ore/zi a consilierului juridic. Care, pe lângă toate aceste dosare la instanţele de judecată, are şi alte atribuţii zilnice: elaborarea notelor de opinie, avizare de legalitate a tuturor contractelor de achiziţii publice, prestări servicii, întocmirea diverselor documentaţii, note de fundamentare.” Consilierul juridic este şi preşedintele Comisiei de Disciplină, consilier de etică şi face parte din diverse comisii la nivelul Spitalului.

  • Consiliul Local n-a aprobat angajarea unui avocat şi pentru procesul cu medicul psihiatru

Directorul executiv Violeta Iarca şi Nicolae Crînguş, din partea Serviciului Juridic, autorii raportului de specialitate care justifică solicitarea administraţiei Spitalului Câmpulung, transpusă într-un proiect de hotărâre, precizează că există premisele angajării de servicii juridice doar în cazul contestaţiei la executarea declanşată prin dosarul din anul 2022, de care se ocupă executorul Mădălina Mitu.

În cazul celeilalte acţiuni, în care instituţia de sănătate publică este pârâtă, „domnul Valentin Sandu, medic psihiatru în cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, arată că Spitalul Municipal Câmpulung a achiziţionat deja servicii juridice în acest dosar, depunând în acest sens întâmpinarea şi împuternicirea avocaţială semnate de avocat. Urmarea acestei adrese, s-a solicitat Spitalului Municipal Câmpulung prezentarea unui punct de vedere cu privire la cele arătate în cuprinsul acesteia. Prin adresa nr.(…) din 14 iunie 2024, Spitalul Municipal Câmpulung arată că s-a solicitat domnului avocat Florin Sabie depunerea întâmpinării, fără, însă, a se încheia un contract în formă scrisă, dat fiind că lipsea aprobarea Consiliului Local privind aprobarea achiziţiei de servicii juridice. Întrucât în cauză a fost formulată şi depusă întâmpinarea şi s-a realizat deja obţinerea unei consultanţe, opinăm că achiziţia unor servicii de această natură în cauza nr.2692/109/2024 nu mai poate fi dispusă.”, menţionează cei doi autori ai raportului în conţinutul căruia se lămureşte ce poate aproba Consiliul Local şi ce nu.

  • Spitalul, apărat de firmă autorizată de avocatură în cercetările disciplinare prealabile

Nu este un impediment pentru Spital să apeleze la servicii juridice cu firmă autorizată de avocatură, care să-l reprezintă în toate cercetările disciplinare prealabile declanşate la nivelul instituţiei, până la sfârşitul anului 2024. Legea oferă angajatorului trei posibilităţi în vederea efectuării cercetării disciplinare: desemnarea unei persoane, stabilirea unei comisii şi contractarea serviciilor unui consultant extern specializat în legislaţia muncii, cele trei modalităţi de efectuare a cercetării disciplinare fiind prevăzute în mod alternativ, neputând funcţiona concomitent. Astfel, posibilitatea de a apela la serviciile unui terţ este deschisă angajatorului, cu condiţia ca terţul să fie un consultant specializat în legislaţia muncii, mai prevede documentaţia de şedinţă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!