27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

4,7 milioane lei, valoarea proiectului de eficientizare energetică a Vilei Drăghiceanu a Spitalului TBC

Cifrele investiţiei de eficientizare energetică a Vilei Drăghiceanu a Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung au ajuns în Consiliul Local, care le-a aprobat în cadrul şedinţei ordinare din 27 iunie 2024. Potrivit devizului general, totalul investiţiei se cifrează la 4.725.219,23 lei, din care construcţii + montaj, 2.770.105,14 lei. Durata estimată a intervenţiilor prin care pavilionul de sus al Spitalului TBC urmează să fie pus la punct cu faţada, acoperişul şi instalaţiile de încălzire este de 24 de luni.

Municipalitatea a semnat, pe 24 ianuarie 2023, contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru implementarea proiectului „Eficientizare energetică – Spitalul PNF, Vila Drăghiceanu”. Investiţia urmăreşte creşterea eficienţei energetice a clădirii prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, a pierderilor de căldură, a emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie şi utilizarea surselor regenerabile pentru obţinerea energiei.

Potrivit documentaţiei pregătite pentru şedinţa Consiliului Local din 27 iunie 2024, suprafaţa construită la sol este de 357 metri pătraţi, iar cea desfăşurată, de 1.428 metri pătraţi. Regimul de înălţime este demisol + parter + un etaj. Imobilul este clasat ca ansamblu istoric de arhitectură, fiind nominalizat în „Ansamblul Vilei Drăghiceanu”, defalcat în Vila Drăghiceanu şi Parcul Drăghiceanu. Sistemul structural se compune din pereţi exteriori şi interiori, alcătuiţi din zidărie de cărămidă plină din argilă arsă, distribuiţi pe ambele direcţii, placaţi la exterior cu piatră de Albeşti, zidită odată cu structura de cărămidă a pereţilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!