25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Emoţii, lacrimi şi bucurie! A sunat ultimul clopoţel pentru absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”

Liceul reprezintă în opinia multora cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui om. În patru ani, dincolo de activităţile şcolare, începi să te formezi ca om, să ştii cam ce ai vrea de la viaţă, ai posibilitatea să legi prietenii adevărate, care ţin uneori toată viaţa, şi să munceşti cu seriozitate pentru visele tale. E un capitol scurt şi trebuie profitat de această perioadă la maxim. Joi, 6 iunie, au părăsit băncile şcolii o nouă generaţie de liceeni de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, din Câmpulung. Pe lângă zâmbetele largi, tinerii au avut mari emoţii şi lacrimi în ochi. S-a încheiat capitolul…

Festivitatea de absolvire a început în jurul orei 14.00, atunci când „ cei din a XII-a” au intrat pentru ultima dată, în calitate de elevi, pe porţile prestigioasei instituţii de învăţământ. Încolonaţi pe clase, în uniforme de gală, specifice unor astfel de momente, absolvenţii au defilat pe acordurile cunoscutei melodii „Ani de liceu” de la poarta principală până în careul colegiului, unde s-au desfăşurat celelalte momente din cadrul programului dedicat „Ultimului clopoţel”. Festivitatea a continuat cu intonarea Imnului de Stat al României de către câţiva membri ai Corului „Orfeu”, fără coordonatorul său, de această dată, profesorul Ion Georgescu. Au urmat alte două piese din repertoriul aceluiaşi ansamblu coral, după care baloanele colorate ţinute în mâini de absolvenţi s-au ridicat spre înaltul cerului iar directorul adjunct Sebastian Cealîcu a prezentat cuvântul de deschidere.

Cu emoţie în glas, diriginţii claselor terminale le-au adresat câte un mesaj de suflet foştilor, de-acum elevi. La fel de emoţionaţi au fost şi absolvenţii, care şi-au luat „la revedere” de la colegi şi profesori, iar unii dintre ei au impresionat prin discursurile prezentate autentic şi echilibrat. La festivitatea de absolvire a „Promoţiei 2024”, pe lângă protagoniştii evenimentului, au participat cadre didactice ale colegiului,părinţi şi bunici, care i-au felicitat şi au trăit împreună acest important eveniment din viaţa tinerilor absolvenţi.

Directorul George Radu a avut ultimul cuvânt şi tot el i-a premiat pe cei mai merituoşi absolvenţi, care au excelat de-a lungul celor patru ani în activităţi şcolare şi extraşcolare, punându-şi astfel amprenta în istoria Colgiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Iată care au fost aceştia: Bianca Popescu, Andreea Sultan, Bianca Tiţa, Rodica Voica ( clasa XII A); Andreea Preduţ, Nariana Tuţă, Răzvan Manole, Aylin Udroiu, Bianca Ştefan, Antonia Ungureanu, Măriuca Enache (clasa XII B); Alexandru Ţuţară, Andrei Bănică (clasa XII C); Clara Iorgulescu, Rebeca Popa (clasa XII D); Alberto Fintoiu, Sebastian Simion (clasa XII S). Manifestările din careu s-au încheiat cu un microrecital al Măriucăi Enache, Yuka nume de scenă, după care absolvenţii s-au retras în clase, însoţiţi de diriginţi, pentru o ultimă şedinţă cu părinţii. Vineri, foştii elevi de la „Carol I” au avut banchetul de absolvire, iar acum după distracţie vin şi emoţiile. Prima probă a bacalaureatului va avea loc pe 17 iunie, iar pe 1 iulie absolvenţii de liceu vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului şi proba la alegere. Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!