18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Mâine, Fundaţia „Acasă în Muscel” marchează finalul proiectului „CulturAct”

În perioada 25 aprilie – 25 mai 2024, la Câmpulung, s-a derulat „Luna Arhitecturii”, în cadrul proiectului cu fonduri europene PNRR „CulturAct”, derulat de Fundaţia Acasă în Muscel şi cofinanţat de Primăria Câmpulung. Proiectul a vizează aducerea poveştilor şi clădirilor din oraş mai aproape de tineri şi vizitatori, prin crearea unor trasee specifice în oraş, care să cuprindă anumite obiective care merită vizitate.

Proiectul a fost împărţit în două etape: partea dedicată istoriei, care s-a derulat în noiembrie 2023, şi partea dedicată arhitecturii, care s-a derulat în perioada 25 aprilie – 25 mai 2024.

Mâine, 25 mai 2024, „Luna Arhitecturii” se va încheia cu un eveniment organizat de Fundaţia „Acasă în Muscel” alături de partenerii acestora de proiect, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Argeş, printr-o dezbatere despre cum se poate aduce arhitectura dintr-o zonă de patrimoniu mai aproape de oameni.

Program:

Ora 11.00 – 12.30:

Discuţie cu public, cu următoarea agendă:

  • Aspecte generale privind conservarea şi restaurarea din perspectiva Ministerului Culturii (Silvia Costiuc)
  • Prezentarea unor proiecte deosebite de restaurare, cu sublinierea unor bune practici (arh. Ruxandra Neamţu, arh. Oana Florea)

Ora 13.00 – 14.30:

Discuţie despre modul în care se poate pune în valoare clădirile deosebite, aducându-le mai aproape de comunitate:

  • Centrul de activităţi Convivial (Cristina Stănescu)
  • Metode de aducere a arhitecturii în atenţia publicului larg, implementate în cadrul proiectului CulturAct (Alina Matache, Simona Voiculescu)

Anunţarea închiderii „Lunii Arhitecturii” şi a proiectului „CulturAct”.

Vernisajul expoziţiei cu mini-machete create de elevi în cadrul atelierului „De-a arhitectura”. Invitaţie la explorarea spaţiului experiment de la vila Vlădescu, parte a ansamblului „CoArt”.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!