-4 C
Campulung Muscel
03/02/2023

Musceleni, pe scena Operei Naționale, la una dintre cele mai mari Gale de Premiere din ultimii trei ani

Sezonul Campionatului de Raliu 2022 s-a încheiat cu una dintre cele mai mari Gale de Premiere din ultimii trei ani, desfășurată la București, pe scena Operei Naționale. După o pauză de trei ani, în care restricțiile pandemiei au blocat buna organizare a unor evenimente importante, sâmbătă, 3 decembrie 2022, s-a organizat Gala Campionilor Federației Române de Automobilism Sportiv. În cadrul acestui mare eveniment au fost premiați piloții de raliu care au participat, în decursul anului, la diferitele etape de concurs, încadrându-se la diferite categorii, în funcție de modelul automobilului condus. Pentru premiere au fost amintite doar locurile de top ale clasamentelor, respectiv locul I, al II-lea și al III-lea.

Unul dintre momentele deosebite ale evenimentului l-a reprezentat acordarea titlului de „Maestru al Sportului”. Titlul nu a mai fost oferit în ultimii 10 ani, fapt pentru care lista celor care au primit acest onor a cuprins un număr de 46 de piloți. Dintre aceștia au fost amintiți veteranii de raliu, mulți dintre ei făcând parte din echipajele ARO. Două dintre aceste titluri au fost oferite post-mortem, respectiv regretaților Sorin Țențu, care a fost reprezentat de către Ciprian Țențu, și Dan Mărgescu, ce a fost reprezentat de către Monica Mărgescu. De asemenea, printre piloții care au fost onorați cu titlul de „Maestru al Sportului” s-au numărat: Gheorghe Barbu, Viorel Obrejan, Dan Necula, Heinz Gollner, Radu Gheorghe, Ion Mihăilă, Valentin Nemțanu, Mihai Alexandrescu, Dan Nirișteanu și, nu în ultimul rând, Florin Nuță.

  • Câștigătorii musceleni

În ceea ce privește Campionatele Naționale de Raliu, Muscelul a avut dintotdeauna piloți care să îl reprezinte cu succes. La Gala Campionilor FRAS 2022, mulți dintre aceștia au pășit pe podium, ocupând astfel locurile de top ale clasamentelor.

Primul muscelean care a fost premiat pentru performanțele obținute pe traseu a fost Aurelian Dode Andronache. Acesta a obținut locul al III-lea la Grupa I, dedicată prototipurilor și modelelor de tip formulă – monoposturi. Pe locul secund s-a clasat bunul său prieten, Mihai Leu, iar câștigător în cadrul acestei grupe a fost Jerome France. De asemenea, Aurelian Dode Andronache nu a părăsit podiumul, întrucât, împreună cu colegul său, Costel Cășuneanu, formează echipa Impuls Leasing, echipă ce a câștigat locul I. Pe locul al II-lea în clasamentul echipelor s-a poziționat Real Racing, formată din piloții Jerome France și Didier Balcaen, iar pe locul al III-lea s-a clasat echipa VPRACING Team, cu piloții Bogdan Duma și Valentin Porcișteanu.

Un cuplu de piloți musceleni a cucerit locul I la categoria modelelor cu tracțiune integrală, Clasa 11. Este vorba despre piloții Bogdan Năstase și Delia Năstase, cei care participă destul de des în campionatele de raliu. Locul al II-lea a fost ocupat de către Bogdan Moldovan și Sergiu Rogojan, iar pe locul al III-lea s-au clasat Dragoș Popa și Emilia Olteanu. Totodată, echipajul de piloți format din soții Bogdan Năstase și Delia Năstase au ocupat locul I în Clasamentul Campionatului Național de Raliuri pe Macadam, la Clasa 11, în vreme ce piloții Dragoș Dinu și Sorin Plașcu s-au poziționat pe locul secund.

Nu în cele din urmă, tânărul pilot Mihai Pelmuș a fost nominalizat pentru acordarea premiilor la diferite categorii, acesta fiind și unul dintre piloții juniori ce a obținut timpi record pe traseu. Așadar, în clasamentul pentru Juniori, Mihai Pelmuș s-a poziționat pe primul loc, în vreme ce Ștefan Gîrleanu s-a clasat pe locul al II-lea, iar Albert Iovan a obținut locul al III-lea în clasament. În ceea ce privește categoria de Slalom Paralel, primul loc a fost cucerit de către Alexandru Cazacu, locul al doilea de către Ștefan Gîrleanu, iar, de această dată, tânărul muscelean Mihai Pelmuș s-a poziționat pe locul al III-lea.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!