12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

În acest an, va fi executată reţeaua de gaz pe strada Valea Româneştilor. Bretelele adiacente, Aleci, Rujoi, Chichirez, vor fi rezolvate în etapa a doua a investiţiei

Câmpulung beneficiază de 9,4 milioane de lei pentru introducerea reţelei de canalizare în zona amplasată de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” în sus, începând cu Calea Târgoviştei şi continuând cu străzile Ion Giurculescu şi Valea Româneştilor şi bretelele adiacente Rujoi şi Chichirez. În acest proiect finanţat prin Programul Naţional „Anghel Saligny” este inclusă şi strada Izvorului, poziţionată la mică distanţă de unităţile militare de pe strada Mărăşti. În afara investiţiei în sistem de canalizare, Primăria a inserat zona Valea Româneştilor în programul de extindere a reţelei de gaz a Câmpulungului. Administratorul public Ioana Marcu preciza de curând că toată strada Valea Româneştilor va beneficia de gaz, lucrare realizabilă în două etape. În acest an, va fi asigurată reţeaua pe strada principală a acestui cartier, iar în etapa a două vor fi rezolvate străduţele laterale Aleci, Rujoi şi Chichirez.

  • Elena Lasconi: „Vreau să fac un drum de la Aleci, de la biserică, până în Fălcoianu”           

„Canalizarea – proiect finanţat prin Programul „Anghel Saligny” –  este gândită pe aproape toate străzile. Până la sfârşitul anului, vom intra în execuţie, fără doar şi poate.”, spunea city-managerul Ioana Marcu despre lucrarea care beneficiază de o alocare de fonduri guvernamentale în valoare de 9.431.381,82 lei. Valoare valabilă la nivelul anului 2022, când Câmpulungul a fost acceptat în programul Ministerului Dezvoltării.

Înainte de Paşte, Elena Lasconi a mers la Valea Româneştilor şi a stat de vorbă cu oamenii. Zona este inclusă, după cum punctam în deschiderea articolului, şi în programul de extindere a reţelei de gaze pe toate bretelele din această parte a municipiului. „Mă refer şi la Aleci şi Nedeleşti. Nu există în proiectul de canalizare, pentru că nu ne încadram în standardul de cost pentru Aleci şi Nedeleşti, dar există pentru Chichirez, Rujoi şi până unde se termină Valea Româneştilor.”, preciza primăriţa Elena Lasconi.

Şefa Executivului are şi un plan de durată pentru Valea Româneştilor, care nu poate prinde contur în lipsa terenului de care este nevoie: un drum de legătură între Valea Româneştilor şi strada Doctor Nicolae Fălcoianu. „M-am uitat pe NanoTerra, o aplicaţie în care apare harta Câmpulungului, şi mi-aş dori foarte mult – dar durează, pentru că trebuie să fac nişte paşi în acest sens şi să cumpărăm nişte teren – să legăm Valea Româneştilor, prin Aleci, de Fălcoianu. Zona s-ar dezvolta grozav, pentru că este foarte frumoasă. Dacă noi legăm Aleci, bucata de la biserică în stânga… dacă porţiunea pe care o avem se dublează şi un pic, ajungi în Fălcoianu, unde este o zonă superbă! O să încerc să găsim proprietarii, ca să cumpărăm o fâşie şi să putem să facem drum. Eu vreau să fac un drum de la Aleci, de la biserică, până în Fălcoianu. Şi să ai varianta de a urca nu numai pe lângă Autogară. Într-un fel, oamenii sunt izolaţi. Am proiecte acolo, inclusiv o rută nouă pentru autobuzele şi microbuzele electrice.”, relata Elena Lasconi ce intenţii are pentru această parte a Câmpulungului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!