11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Cele trei firme ale familiei Răuţoiu sunt prezente şi la licitaţia pentru reţeaua de canalizare în satele Poienari şi Groşani

17 societăţi comerciale grupate în trei asocieri. Aşa arată concurenţa la licitaţia organizată de Primăria Poienarii de Muscel pentru execuţia lucrării de canalizare menajeră în două sate ale comunei. Locuitorii satelor Poienari şi Groşani vor beneficia, peste doi ani şi câteva luni, de infrastructura de utilităţi care se realizează cu ajutorul unei finanţări nerambursabile. Aspiranţii la câştigarea unui contract în valoare de peste 26 milioane de lei vor fi departajaţi de criteriul pe care trebuie să-l îndeplinească oferta: cel mai bun raport calitate – preţ.  

  • Cum arată concurenţa la licitaţia de la Poienarii de Muscel  

Invitaţia de participare adresată firmelor interesate de „oferta de lucru” de la Poienarii de Muscel a fost publicată pe portalul de specialitate SICAP pe 15 martie 2024, cu termen de înscriere acordat până pe data de 2 aprilie 2024. Valoarea de la care începe procedura de atribuire a contractului este de 26.262.096,91 lei. Au depus oferte până la data limită:

  • Asocierea formată din Valah Construct Grup SRL (reprezentant Viorel Olteanu), din Piteşti, în calitate de lider, Proiect Infra 2005 SRL (reprezentant Ecaterina Pletoiu), din Piteşti, ofertant, Development Future Solution SRL (reprezentant Bogdan Constantin Popescu), din Piteşti, subcontractant;
  • Asocierea formată din Group Concif SRL (reprezentant Sorinel Răuţoiu), din Stoeneşti, lider de asociere, Procivil SRL (reprezentant Alexandra Ecaterina Vetu), din Slobozia – Ialomiţa, terţ şi subcontractant, Conteh Barengott SRL (reprezentant George Răuţoiu), din Târgovişte, ofertant, Transeuro SRL (reprezentant Petru Titi), din Ighiu – Alba, terţ şi subcontractant, Ratelen Construct SRL (reprezentant Elena Răuţoiu), din Cetăţeni, terţ şi subcontractant, Primavera Urban Consulting SRL (reprezentant Florin Ionescu), din Târgovişte, subcontractant, Amiras C&L Impex SRL (reprezentant Ioan Stancu), din Târgovişte, subcontractant;
  • Asocierea formată din Energomontaj Grup SRL (reprezentant Marian Frîncu), din Bascov, în calitate de lider, DP Fun SRL (reprezentant Daniel Petruş Fundeanu), din Caransebeş, subcontractant, Raicommerce Construction JSC SRL (reprezentant Ivan Hristoforov Mollov), din Sofia – Bulgaria, ofertant, Comesad Energo SRL (reprezentant Ioan Vasile), din Bascov, subcontractant, Deconstruct AG SRL (reprezentant Alin Irinel Vladan), din Cluj Napoca, terţ, ING Proiect Management SRL (reprezentant Mihai Vadan), din Târgovişte, subcontractant, Hyatt Development 2011 SRL (reprezentant Dragoş Ionuţ Mihăilescu), din Piteşti, ofertant.
  • În ce constă investiţia

Câştigătorului licitaţiei i se solicită „pachetul” complet de servicii: proiectare în fazele proiect tehnic, detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor. Înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră constă în: reţea de canalizare menajeră, staţie de pompare a apei uzate, racorduri de canalizare menajeră, staţie de epurare.

În cadrul studiului de fezabilitate s-a propus înfiinţarea sistemului de canalizare pe străzile aparţinătoare satelor Poienari şi Groşani, pe o lungime de 14.000 metri. „Reţeaua de canalizare menajeră se va realiza paralel cu drumul judeţean DJ738 şi drumurile comunale DC41, DC41B, DC32A, DC42A, DC42B, DC40A, DC40B şi străzile adiacente acestora. Întreaga reţea de canalizare menajeră va deservi o populaţie de 2019 locuitori. Reţeaua gravitaţională proiectată va fi din conducte de PVC – SN8, Dn250mm, îmbinate cu mufă şi garnitură de cauciuc.

Pe lungimea canalizării gravitaţionale s-au prevăzut cămine de vizitare. Lucrările prevăzute în zona drumului judeţean DJ738 se vor executa fără deteriorarea acestuia şi se vor desfăşura între Km 1+784 şi Km 4+708. Pozarea conductelor se va face în tranşee dreptunghiulare, cu lăţimea de 1 m, pe un strat de nisip de 10 cm, şi acoperită peste generatoarea superioară cu un strat de nisip de 15 cm. Se vor procura tuburi însoţite de certificate de calitate, pentru a îndeplini condiţiile prevăzute de Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Pe traseul reţelei de canalizare şi refulare a apelor uzate menajere au fost prevăzute 7 subtraversări ale drumului judeţean DJ738 şi 2 subtraversări de drumuri comunale. Pe traseul reţelei de refulare a apelor uzate menajere au fost prevăzute 2 supratraversări de cursuri de apă pe grindă metalică şi 9 subtraversări de cursuri de ape.

Pe traseul reţelei de canalizare, au fost prevăzute 10 staţii de pompare, construcții din PEHD tip fagure, cu separator de solide şi dotate cu pompe 1A+1R. La conductele de refulare ale fiecărei pompe se vor instala clapete de reţinere cu bilă şi vane tip cuţit.

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor de pompare se va face din reţeaua stradală a furnizorului de energie electrică. Instalaţiile de alimentare cu energie electrică cuprind racordul şi blocul de măsură şi protecţie (BMP).

Cele 580 de racorduri de canalizare menajeră se vor realiza din tuburi de PVC, SN8 pentru canalizare Dn160mm şi sunt preluate în canalizarea stradală prin piese de racord speciale sau prin căminele de vizitare. În ceea ce priveşte staţia de epurare, soluţia de epurare adoptată are la bază un modul de epurare compact, containerizat şi este bazată pe un principiu de aerare a apei uzate, mixt, cu module MBBR şi nămol activ. Va fi instalată o unitate de epurare cu Quzi mediu = 300 m3/zi.”, este descrierea în rezumat a investiţiei, prezentată de organizatorii licitaţiei.

Termenele pentru realizarea activităţilor din cadrul contractului sunt trei luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!