11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Asfaltarea drumurilor Peste Coastă şi Leculeşti, o lucrare de peste 3 milioane de lei, a fost scoasă la licitaţie de Primăria Poienarii de Muscel

Până pe 29 aprilie 2024, sunt aşteptate ofertele asfaltatorilor interesaţi de o lucrare de peste 3 milioane de lei, pe care a scos-o la licitaţie Primăria Poienarii de Muscel. Primarul Ion Banzea şi angajaţii de la compartimentul de profil au dat startul astăzi, 11 aprilie 2024, procedurii de achiziţie a serviciilor constructorului care va reabilita drumurile locale Peste Coastă şi Leculeşti. Lungimea celor două tronsoane propuse pentru asfaltare este de 2.188 metri.

  • Condiţia impusă: cel mai bun raport calitate – preţ  

3.046.910,64 lei este valoarea de la care porneşte licitaţia, pe care o va câştiga ofertantul dispus să execute investiţia respectând condiţia celui mai bun raport calitate – preţ. Amplasamentul lucrărilor propuse este situat în intravilanul comunei Poienarii de Muscel. Drumul Peste Coastă măsoară 1,267 km, iar Leculeşti, 941 m. Cele două căi de acces deservesc locuitorii din zonă sau asigură accesul către obiective de interes economic ori către terenurile agricole din zonă. Traficul preponderent este cel de reședinţă, fiind circulate întâmplător de vehicule cu sarcina mai mare de 3,5 tone sau vehicule limitate la osia standard 11,5 tone.

Conform proiectului tehnic sunt necesare următoarele categorii de lucrări. În privinţa terasamentelor, se vor executa: săpături la şanţuri, umpluturi la drum şi acostamente şi finisări de taluzuri. În cazul drumului se vor executa: aşternerea şi compactarea, plus completarea stratului de fundaţie inferior din balast, de 5 cm, peste fundaţia existentă scarificată şi reprofilată; aşternerea şi compactarea stratului de fundaţie superior din piatră spartă de 12 cm; amorsarea; aşternerea stratului de legătură din beton asfaltic BADPC22.4 în grosime de 6 cm; aşternerea îmbrăcămintei asfaltice din beton asfaltic BAPC 16 de 4 cm; executarea marcajelor rutiere longitudinale; şanţuri pereate, cu o lungime de 1.340 metri; rigolă carosabilă acoperită, cu o lungime de 39,5 metri; rigolă triunghiulară, cu o lungime de 555 metri; două podeţe tubulare DN 600 mm, cu o lungime de 6 m.

Fazele de execuţie a acestor lucrări sunt: lucrări pregătitoare, executarea fundaţiei podeţului, montarea tubului prefabricat, executarea timpanelor (betoane, cofraje, armături), hidroizolaţie. Termenul de execuţie a lucrărilor este de cinci luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!