6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Lereşti se pregăteşte să devină oficial „staţiune turistică”

Comuna Lereşti aspiră – şi este îndreptăţită să aspire – la statutul de „staţiune turistică”. Dacă de interes local sau de interes naţional, aşa cum este Dâmbovicioara, rămâne să aflăm. Rămâne să afle, în primul rând, autorităţile locale, care şi-au comandat în acest scop un studiu din care să reiasă unde se încadrează, prin condiţiile îndeplinite, pentru obţinerea recunoaşterii oficiale. Prin numărul de pensiuni şi frumuseţea locurilor, Lereşti este una dintre zonele turistice ale Muscelului, cu potenţialul de a se dezvolta în continuare. Mai ales că primarul Marian Toader a continuat investiţiile în infrastructura rutieră şi de utilităţi, care au modernizat simţitor localitatea.

Lereşti este o comună modernă, atractivă pentru oameni din afara Muscelului, care nu numai că şi-au construit case de vacanţă, dar unii au optat să se stabilească permanent aici, retrăgându-se de tumultul unei capitale poluate. Însă autorităţile de la Lereşti ţintesc dobândirea statutului de „staţiune turistică”, de vreme ce Lereşti se comportă ca una, pentru a beneficia de avantajele acordate într-o astfel de situaţie.

Pe 14 februarie 2023, administraţia publică a comunei a contractat serviciile Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism, pentru realizarea unui studiu de fundamentare în vederea atestării U.A.T. Lereşti ca „staţiune turistică”. Institutul bucureştean se va ocupa de întocmirea documentaţiei necesare conform Hotărârii de Guvern 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. Specialiştii la care a apelat primarul Marian Toader vor analiza potenţialul turistic al localităţii, stadiul actual de valorificare în turism, vor lansa propuneri privind dezvoltarea turismului şi vor întocmi fişa localităţii. Aceştia vor ajuta administraţia publică lereşteană cu prezentarea detaliată a criteriilor de atestare, criterii minime şi suplimentare pentru atestarea localităţii ca staţiune turistică de interes local. Studiul costă bugetul localităţii 53.550 lei. „E.M.”

 

Sursa foto: https://romania-business-opportunity.ro/comuna-leresti-arges/

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!