25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Noua sală de sport din comuna Lereşti a fost inaugurată

Joi, 14 martie 2024, s-a inaugurat noua sală de sport din comuna Lereşti, dotată cu tribună de 180 de locuri, investiţie în valoare de 8.692.441 lei, realizată de CNI. Contractul pentru acest proiect a fost câştigat de asocierea formată din constructorul Simion Tehnoconstruct şi proiectantul MTA Structural Engineers, iar construcţia, începută în luna februarie 2023 şi finalizată în luna decembrie a aceluiaşi an, a fost predată beneficiarului, cu trei luni înainte de finalizarea contractului.

În urmă cu patru ani, în luna martie a anului 2020, primarul Marian Toader povestea că a avut o dorinţă de a face o sală de sport în comuna Lereşti, însă una dintre probleme a fost aceea că nu avea un teren disponibil. În cele din urmă, a găsit spaţiul din spatele actualului teren de fotbal din Lereşti, pe care s-a gândit să-l folosească pentru construirea sălii de sport. Trecând prin mai multe etape şi documentaţii depuse la CNI, a reuşit să obţină aprobarea şi finanţarea proiectului pentru sala de sport. „Sunt mândru că am reuşit să avem această sală, care reprezintă o oportunitate pentru zona noastră, nu numai pentru comuna Lereşti, având în vedere că în acest an avem câteva turnee naţionale şi internaţionale de karate, de volei, de handbal şi, cu siguranţă, vor urma şi alte evenimente. După cum ştiţi, am devenit Staţiune Turistică de interes Local şi faptul că avem acest statut şi această sală de sport, va duce la creşterea zonei şi la bunăstarea locuitorilor comunei Lereşti. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat ca să avem această locaţie minunată, să mulţumesc celor care m-au ajutat la realizarea acestui eveniment, preoţilor din localitate pentru frumoasa ceremonie se sfinţire a acestei săli, pentru că nimic nu se poate face fără ajutorul lui Dumnezeu şi, nu în ultimul rând, angajaţilor Primăriei şi a Consiliului Local Lereşti.”, a transmis primarul Marian Toader.

Inaugurarea noii săli de sport a început cu ceremonia religioasă, oficiată de un sobor de preoţi din Lereşti şi Câmpulung. Pe lângă personalităţile invitate, în sală, a fost prezent un număr impresionant de spectatori, care au ocupat rapid toate locurile disponibile în tribună. Aceştia au avut parte şi de câteva demonstraţii din partea cluburilor de karate, handbal şi volei din zonă.

Prima reprezentaţie a fost cea a clubului de karate ACS Campionii Lereşti, sub îndrumarea sensei Raluca Enache, prin care zeci de sportivi au făcut demonstraţii a unor tehnici de luptă folosite în campionatele oficiale. Printre aceştia s-au numărat şi sportivii clubului care au reuşit, de-a lungul timpului, să obţină rezultate notabile la campionatele naţionale şi internaţionale. „Această sală este un mare plus, din punctul meu de vedere, pentru karate-ul din zona de Sud. Majoritatea competiţiilor şi stagiilor noastre de până acum au fost la Bucureşti sau la Braşov. Acum, fiind în centrul ţării, este o mare ocazie să putem să mutăm o parte din activitatea fudokan şi, de ce nu, chiar şi WUKF aici, la Lereşti. Cu asta aducem un plus tuturor oamenilor care fac parte din HoReCa, din zonă şi, bineînţeles, comunei, dar şi părinţilor care suportă mai puţine cheltuieli pe plan local.”, a transmis sensei Raluca Enache.

Clubul de handbal ACS Muscelul Câmpulung, înfiinţat de curând de către Maria Ungureanu, după ce timp de 40 de ani la Câmpulung nu s-a mai susţinut nicio competiţie a acestui sport, a avut două meciuri demonstrative cu sportivii înscrişi la club. „Este o oportunitate pe care nu foarte multe echipe din zone rurale o au. Suntem bucuroşi că avem o sală nouă şi funcţională, cu duşuri, cu vestiare, cu tribună şi cu toate facilităţile. Copiii sunt mai mult decât încântaţi, reacţia lor când au intrat în sală a fost una greu de descris în cuvinte, erau minunaţi. Cred că este începutul drumului către performanţă pentru multe secţii, nu doar pentru handbal, şi sperăm să ne bucurăm de sală cât mai mult timp.”, a declarat Maria Ungureanu.  

Nu în cele din urmă, echipa de volei a Clubului Sportiv Muscel, vicecampioana naţională a sezonului trecut, antrenată de către profesorul Adrian Mihăilă, a susţinut în faţa publicului un meci amical cu echipa de volei CS Dacia Mioveni 2012. Fiind doar un meci demonstrativ, s-au jucat trei seturi de câte 5 puncte. „Este o bucurie pentru zona Muscel să avem chiar două săli de acest tip în zona noastră, este o sală deosebită, sperăm că o să avem acces în sală. Totuşi, aceeaşi situaţie ca peste tot, suprafaţa sălii pentru noi, pentru volei, ca sport de performanţă, trebuie o suprafaţă mai competitivă. Dar, este o sală minunată de care sper să se bucure toţi copiii din Câmpulung. Văd că şi copiii de la handbal, şi cei de la karate au acces. Domnul primar tot timpul ne-a invitat să venim aici. Sunt sigur că şi la Câmpulung, dacă am avea o sală de acest timp, poate am strânge chiar mai multă populaţie.”, a declarat profesorul Adrian Mihăilă.  

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!