3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Colegiul Național Pedagogic „Carol I” a primit vizita ambasadorului Olandei în România, Willemijn van Haaften

Pe 26 februarie 2024, Colegiul Național Pedagogic „Carol I” a găzduit o conferință deosebită, care a adus împreună elevi și oficialități din mai multe țări europene. Evenimentul a avut ca punct central finalizarea proiectului „Moving Democracy Online”, inițiat în anul 2022, prin intermediul programului Erasmus+, sub egida parteneriatului de lungă durată între Colegiul Național Pedagogic „Carol I” și Fundația Olanda-România.

Conferința a fost onorată de prezența Excelenței Sale, doamna Willemijn van Haaften, ambasadorul Olandei în România. La acţiune au participat și alți reprezentanți ai Fundației Olanda-România, printre care președintele Jaapjan Rijjlaarsdam și directorul executiv Cristina Cristescu. Participanții la conferință au fost elevi din diverse țări precum Slovacia, Bulgaria, Polonia, Grecia, Olanda și România. Aceștia au avut oportunitatea să prezinte rezultatele și experiențele lor în cadrul proiectului„Moving Democracy Online”, aducând în prim-plan aspecte specifice culturii și sistemului educațional din fiecare țară.

Scopul principal al evenimentului a fost de a crea oportunități pentru tineri și de a se angaja într-un dialog în procesul democratic, precum și de a cunoaște limitele acestuia și oportunitățile oferite de digitalizare. Elevii au avut șansa să pună întrebări și să primească răspunsuri din partea Excelenței Sale, doamna Willemijn van Haaften, care a evidențiat importanța implicării active a tinerilor în construirea viitorului democratic al societății.

După încheierea conferinței, participanții au avut parte și de un moment cultural susținut de elevii Colegiului Național Pedagogic „Carol I”. Spectacolul a inclus dansuri populare prezentate de Ansamblul „Doina Caroliștilor”, dansuri și recitaluri muzicale interpretate de Felicia Gănescu și un moment artistic susținut de Răzvan Manole, la pian, însoțit de Aylin Udroiu, la nai. Excelența Sa, Willemijn van Haaften, a încheiat evenimentul prin semnarea în Cartea de Onoare a Colegiului Național Pedagogic „Carol I”.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!