8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Tânăr de 23 de ani, arestat după ce a spart şi incendiat un magazin, la Bughea de Sus

Un tânăr de 23 de ani, din Bughea de Sus, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere. Concret, individul este bănuit că ar fi comis o spargere la un magazin din localitate, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice şi ţigări. Mai mult decât atât, la plecare, el ar fi dat foc în incinta magazinului mai multor obiecte din plastic şi unui generator electric. 

Potrivit IPJ Argeş, în dimineața zilei de 26 februarie a.c., în jurul orei 06:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale din Bughea de Sus, de unde au sustras bunuri, după care ar fi incendiat mai multe bunuri în incinta magazinului. În urma cercetărilor a rezultat că, în noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în incinta societății în cauză, de unde ar fi sustras țigări și băuturi alcoolice, după care ar fi incendiat mai multe obiecte din plastic și un generator electric. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, conform arrt. 229 și 253 alin. 4 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În scurt timp, în baza cercetărilor și a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, a fost solicitată și obținută autorizarea instanței pentru efectuarea unei percheziții domiciliare. În aceeași zi, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au efectuat o percheziție, la o locuință de pe raza comunei Bughea de Sus. Cu ocazia percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat 100 de pachete de țigări, de diferite sortimente, băuturi alcoolice precum și alte bunuri, susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor. Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări, în baza mandatelor de aducere emise, printre care și un tânăr de 23 de ani, bănuit de săvârșirea faptei. În urma administrării probatoriului, tânărul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar pe 27 februarie a fost prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Ulterior individul a ajuns în faţa în fața instanței, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!