11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Elena Lasconi, la deschiderea patinoarului: „Agenţii economici au ţinut foarte mult să ofere această surpriză copiilor”

Patinoarul promis copiilor din Câmpulung a fost deschis în această după amiază, când firma a încheiat montajul facilităţii de distracţie pentru cei mici şi cei mari. Primăriţa Elena Lasconi, care îl avea ca musafir pe deputatul Ionuţ Moşteanu, a coborât din biroul său, pentru a fi martoră la reacţiile copiilor şi adolescenţilor care abia aşteptau să testeze propunerea furnizorului, care a livrat un patinoar sintetic. Autorităţile locale s-au orientat către acest tip de patinoar, care nu consumă curent electric pentru îngheţarea suprafeţei de patinaj. Asigurarea divertismentului care le produce destinatarilor cea mai frumoasă bucurie în luna sărbătorilor a fost posibilă datorită sponsorizărilor obţinute şi de această dată de Elena Lasconi de la societăţile câmpulungene, care au înţeles să ajute. Primăria avea alocaţi bani în bugetul anului 2023 pentru evenimentele lunii decembrie, cu care putea achita cheltuielile ocazionate de închirierea patinoarului, de organizarea unui concert de Crăciun, de oferirea focului de artificii şi de pachete şcolarilor câmpulungeni. Însă guvernanţii, grijulii dintr-odată cu rezervele administraţiilor din teritoriu taman în perioada în care se organizează acţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, au impus restricţii, prin care au oprit plata lor din bugetele locale. Şi-atunci nădejdea a rămas în contribuţiile atrase din alte surse, precum sponsorizările oferite de agenţii economici.

  • „Copiii au aşteptat mult patinoarul şi sper să se bucure de el”

Copiii şi au la dispoziţie o suprafaţă sintetică de 300 de metri pătraţi, pe care – spun cei care au încercat-o – alunecă mai tare decât pe gheaţă.

„Este o variantă ecologică de patinoar şi este mai scumpă decât cea cu gheaţă, dar ideea este că nu consumă curent. Înainte, consumam mult curent ca să facem gheaţă. Dar şi acesta necesită întreţinere, trebuie polişat şi spălat cu o maşină specială, pentru că este important să fie tot timpul lucioasă. Alunecă mult mai tare decât cel cu gheaţă şi este nevoie de nişte patine speciale. Oricum, avem mai multe, avem aproape dublu faţă de anul trecut şi trebuie ascuţite la sfârşitul fiecărei zile de către angajaţii de la ADP. Copiii ştiu că au aşteptat mult patinoarul şi sper să se bucure de el.”, a afirmat Elena Lasconi.

Cât priveşte suportarea costurilor, primăriţa le-a mulţumit din nou sponsorilor, ale căror nume vor fi făcute publice în momentul contabilizării sumei strânse din donaţiile agenţilor economici. Nu i-a anunţat încă de astăzi, pentru că mai sunt doritori care vor să contribuie cu bani la achitarea costurilor ocazionate de aducerea patinoarului la Câmpulung. „Ştiu că vor să ne mai trimită sponsorizări, chiar astăzi am primit telefoane în acest sens. O să fac publică lista sponsorilor. Mulţumesc foarte mult! Este vorba despre copiii din comunitate. Gândiţi-vă că la Sibiu, de exemplu, ca să închiriezi, pentru o oră, patinele şi să te dai pe patinoar costă 25 de lei. Eu am ţinut foarte tare să fie gratis, pentru că atâta bucurie putem să le oferim şi noi copiilor din comunitate. Agenţii economici s-au mobilizat foarte tare pentru patinoar. Ştiu că majoritatea agenţilor economici au ţinut foarte mult să ofere această surpriză copiilor. De exemplu, firma care a lucrat pe bulevard ne-a oferit 10.000 de lei, în condiţiile în care ceea ce donează în fiecare an este doar pentru cazuri medicale.”, a precizat Elena Lasconi despre sprijinul primit din partea firmelor locale.

Patinoarul va rămâne la Câmpulung până la finalul sărbătorilor de iarnă, care includ şi prima săptămână din luna ianuarie. „A fost dificil, pentru că abia am găsit un patinoar. Toată lumea cere aşa ceva în această perioadă şi a fost greu de găsit. Ne-au pus şi condiţii, ne-au spus că nu vor să-l deschidă pentru public decât în momentul în care este plătit. Tocmai din acest motiv am făcut ieri (n.r. joi, 7 decembrie 2023) rectificarea bugetară (n.r. pentru trecerea sumelor din sponsorizări prin bugetul local). Însă cel mai devreme putem să plătim luni. Încă de acum trei zile, am trimis un email celor care ni l-au montat şi i-am rugat, fiind singura bucurie pe care o au copiii din Câmpulung, să accepte şi mi-am dat cuvântul că, luni, o să facem plata. Cuvântul meu contează, căci ne-au înţeles şi ne-au lăsat până luni.”, a continuat aceasta.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!