2 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Competiția „Trofeul Câmpulung Muscel 2023” a fost anulată. Persoana accidentată de către un pilot, în timpul antrenamentelor, a decedat

În cursul zilei de sâmbătă, 21 octombrie, în a treia manșă de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată la Câmpulung, pe traseul Lerești-Voina, a avut loc un incident în care a fost implicat și un spectator.

Acesta se afla într-o zonă interzisă publicului

Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu și mașina a ieșit de pe traseu. Bolidul s-a oprit într-o mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care se afla totuși în zonă. Bărbatul a fost preluat de o Ambulanță și transferat de urgență la Spitalul Municipal Câmpulung. Din primele informații, victima a avut o fractură de bazin și a unui membru inferior, fiind operat la Spitalul Municipal Câmpulung.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, s-a stabilit că un autoturism ce participa la o competiție sportivă automobilistică, pe raza localității Lerești, ar fi accidentat un spectator, în împrejurarea în care ar fi ratat un viraj, pătrunzând pe un drum forestier adiacent traseului de concurs. Bărbatul în cauză, de 35 de ani, din Lerești, a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit un dosar penal conform art. 196 din Codul Penal.

  • Update ora 15.00

Spectatorul implicat în incidentul de la ultima etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată la Câmpulung, a fost stabilizat de personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung pentru a fi transferat la un spital din Capitală cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Vă reamintim că în a treia manșă de antrenamente, într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu și mașina a intrat într-o zonă interzisă publicului.  Mașina de concurs s-a oprit într-o altă mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care NU a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în acea zonă.

Este primul incident auto în care este implicat un spectator în cele 12 ediții ale competiției organizate la Câmpulung, pe traseul Lerești-Voina.

  • Update ora 19.00:

Din nefericire, incidentul s-a încheiat tragic pentru persoana implicată în accident. Etapa finală a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Trofeul Câmpulung Muscel, care trebuia să se desfășoare duminică, 22 octombrie 2023, a fost anulată. Decizia a fost luată de către organizatori ca urmare a faptului că bărbatul de 35 de ani, din Lerești, care a fost lovit în timpul celei de-a treia manșe de antrenamente, de către pilotul Claudiu Ciucă, a decedat.

După ce a plecat stabilizat de la Spitalul Municipal Câmpulung, pe drumul spre stadion, unde era așteptat de elicopterul SMURD, starea victimei s-a agravat. În ciuda eforturilor depuse la fața locului de către personalul medical de a-l resuscita, timp de peste 45 de minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat.
“Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare automobilistică – Trofeul Câmpulung Muscel 2023 – s-a transformat într-o tragedie. Suntem consternați, dar în același timp solidari în primul rând cu familia greu încercată. Este un eveniment care ne marchează pe toți.
Din punctul nostru de vedere totul a fost organizat așa cum trebuie, atât pe parte organizatorică, cât și pe parte de dispozitiv de securitate. Au fost făcute toate demersurile, au fost luate toate avizele, oamenii au fost instruiți și plasați în locurile unde era nevoie. Din informațiile pe care le avem în acest moment a fost, practic, o nerespectare a dispozițiilor forțelor de ordine.
Suntem cu toții afectați, gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia greu încercată. În acest sens, noi, ca organizatori, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și conducerea cursei, am luat decizia să anulăm competiția” – Iulian Nicolaescu, președinte club organizator al Trofeului Câmpulung Muscel 2023.
Sursa text și foto: Facebook, Trofeul Câmpulung Muscel

E.M

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!