13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Florentina Oancea a obţinut medalia de argint la cerc, în cadrul Turneului Interanţional de Gimnastică Ritmică „Irina Deleanu”

În perioada 4-8 octombrie 2023, capitala României, Bucureşti, a găzduit cea de-a XXII-a ediţie a Turneului Internaţional „Cupa Irina Deleanu”. Printre participanţi s-a numărat şi Florentina Oancea, o talentată gimnastă din Stoeneşti, care a concurat la două dintre cele mai dificile obiecte ale gimnasticii ritmice: cerc şi panglică.

Tina, aşa cum este alintată de către părinţi, a impresionat publicul cu o performanţă deosebită. La proba de cerc, aceasta a reuşit să obţină locul al II-lea, obținând astfel medalia de argint. Totuşi, fiind vorba de o diferenţă foarte mică de punctaj, au urcat pe acelaşi loc două gimnaste: Petra Cristescu şi Florentina Oancea. Alături de ea, pe podium la cerc, s-au mai aflat şi Chernivaska Vasylyna, vicecampioană balcanică la acest obiect, ocupând prima poziţie şi Daria Caţan, pe locul III. Acest rezultat reprezintă devotamentul pe care micuţa îl are când vine vorba de competiţiile sportive de nivel înalt. La proba de panglică a obţinut locul al IV-lea, un rezultat notabil şi asemănător cu cel ocupat în urmă cu o lună, când a avut parte de o competiţie acerbă la Cupa Internaţională „Alexandru Pavel” de la Alba Iulia.

Tatăl Tinei, Florin Oancea, este mândru de aceste rezultate, subliniind că: „Este îmbucurător faptul că este competitivă cu cele mai bune gimnaste din ţară la categoria ei de vârstă, reuşind să-şi stăpânească din ce în ce mai bine emoţiile, este foarte motivată şi are reacţii imediate în situaţii mai delicate”.

În viitorul apropiat, Florentina Oancea are programate încă două competiţii de top: Arad Trophy 2023 – Anniversary Edition şi, bineînţeles, Cupa României de la Polieşti, care va avea loc la Sala Olimpului. Nu în cele din urmă, meritele sunt şi ale antrenoarelor Adriana Mitroi, Ana Luiza Filiorianu, şi Alice David, pentru eforturile lor remarcabile şi pentru pregătirea atentă a Florentinei.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!