Trotuarul străzii Republicii şi aleea pietonală a Bulevardului „Pardon” au fost prevăzute cu coşuri de gunoi, care sunt şi utile, şi aspectuoase, cum n-a avut niciodată Câmpulungul. În curând, vor dispărea cele vechi, care să aibă şapte-opt ani vechime, durată care se cunoaşte în aspectul lor jalnic. Vechile dotări contrastează cu cele noi, proaspăt montate în centrul Câmpulungului. În ciuda vocilor care s-au şi grăbit să le conteste utilitatea, au început să fie folosite. În mod sigur, din comoditate, din nepăsare, lumea nu va arunca hârtia la „hârtie” şi plasticul la „plastic”, ci muncitorii ADP le vor goli tot amestecate. Măcar să fie folosite. Din câte am observat astăzi, într-un tur al bulevardului, mucurile de ţigară s-au strâns în scrumiera „scobită” în partea de sus a coşului de gunoi.
La cât sunt de multe şi de aproape unele de altele, trecătorii nu mai au motive să se plângă că n-au unde să se debaraseze de resturi. Bine ar fi să respecte şi instrucţiunile redate şi grafic, şi în text, şi în culori, referitoare la cele trei compartimente ale recipientului: hârtie, plastic, menajer.
În această dimineaţă, contrastul dintre aspectul modern al noilor coşuri şi imaginea deplorabilă a celor vechi era accentuat de mizeria din jurul unuia dintre ele, amplasat în vecinătatea unei shaormerii. Ambalajele provenite de la fast-food-ul central erau împrăştiate în jurul coşului de gunoi. Primăriţa a cerut ADP-ului să strângă gunoiul, o boală fără leac a unora dintre cetăţeni, care nu ţin deloc la ceea ce se face pentru ei.
Amintim că cele 40 de coşuri de gunoi sunt rezultatul sponsorizării obţinute de la compania Holcim, al cărei gest a scutit bugetul local de aceste costuri. Indiferent ce spun adversarii politici ai Elenei Lasconi, recipientele destinate salubrităţii stradale n-au costat niciun leu din banii câmpulungenilor. În plus, arată foarte bine, fiind un câştig pentru imaginea centrului.