6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Noroiul cu argilă din parcări, adunat cu lopata de muncitorii lui Răuţoiu. Oamenii curăţă strada de mocirla galbenă, care curge din spaţiul cu gazon

În această după amiază, i-am găsit pe muncitorii de la firma omului de afaceri George Răuţoiu, constructorul bulevardului şi al parcurilor, spălând mocirla galbenă, care se prelinge pe stradă, în parcul cel nou de pe strada Alexandru cel Bun. Şi se prelinge şi din locurile care aşteaptă să fie acoperite cu gazon, se prelinge şi din locurile în care operaţiunea de „înverzire” a spaţiilor de lângă blocuri a fost încheiată. Curge noroi cu argilă de peste tot!

  • Praful galben de pe stradă şi trotuar se transformă într-o mocirlă galbenă când este udat gazonul   

Încântarea celor care stau în zonă la vederea investiţiei finalizate – un loc de joacă modern, completat cu un foişor pentru relaxarea adulţilor şi un locşor pentru plimbarea animalelor – este umbrită de acest defect al lucrării. Argila, cu care constructorul a umplut alveolele destinate spaţiului verde, a ajuns pe trotuare şi pe asfalt, purtată nu doar de ploi, ci şi de aspersoarele care udă gazonul. „Zoaiele” se împrăştie peste tot, în calea maşinilor şi oamenilor obligaţi să meargă pe vârfuri, ca să nu se stropească de murdăria gălbuie, care alterează imaginea unei lucrări proaspete, dar cu inerentele cusururi lăsate în urmă de acest executant, care „recidivează” şi în cazul parcului de pe strada Alexandru cel Bun.

Pe căldura acestor zile, este o „bucurie” să te umpli de praful argilei care acoperă carosabilul şi locurile de parcare. În această după amiază, câţiva muncitori au avut ca sarcină să spele parcările care înconjoară parcul, deoarece, mâine dimineaţă, va fi trimisă în zonă echipa pentru trasarea benzilor care vor delimita loturile destinate staţionării autoturismelor.

Acesta este motivul vredniciei lucrătorilor, care n-au nicio vină în toată povestea. Ei execută ordinele superiorului, care argilă a cerut, argilă s-a adus şi s-a îndesat în alveolele cu gazon. Iar acum argila „deranjată” de apa sistemului de irigat al gazonului umple strada de  mocirlă, spre nemulţumirea oamenilor, care i-au reclamat primăriţei acest aspect inclusiv la recenta sa deplasare în zonă.

De vreme ce gazonul s-a montat pe această suprafaţă de sol inferior, clar lucru, nu se mai schimbă nimic până în momentul recepţiei estimată să aibă loc săptămâna viitoare. Şi nu suntem naivi să credem că Răuţoiu îşi va trimite lucrătorii să cureţe zilnic mizeria cauzată prin lucrul defectuos, demonstrat şi la celelalte investiţii ajunse pe mâna sa. Probabil că povestea argilei va fi, din păcate, de actualitate pentru cei din zonă, care îşi vor târşâi galoşii prin noroiul gălbui, care n-avea ce căuta în peisaj, dacă se lucra cu seriozitate.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!