-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Locurile de joacă cele noi sunt monitorizate video din mai multe puncte. Părinţii celor care distrug cu intenţie vor plăti

Aşteptarea copiilor va dura mai puţin de două săptămâni până la deschiderea parcurilor finalizate, cele de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina. „Norma” de parcuri pe 2023 a fost de trei, cu rezerva că amenajarea „Prichindelului” poate fi prelungită până în primăvara anului viitor. Scenariu care n-are de ce să se întâmple, ţinând cont că altceva nu mai face acest constructor în oraş. La bulevard nu se mai lucrează, deşi nu se poate spune că nu mai este nimic de făcut, în afara dotărilor suplimentare proiectului câştigat la licitaţie de firmele familiei Răuţoiu. Omul de afaceri George Răuţoiu trebuia să predea, până la sfârşitul acestui an, cele şase scuaruri şi intersecţii din „Piaţa Neacşu”: esplanada de la „Romarta”, zonele Rotunda şi Gardă, scuarul de la Jandarmi, o continuare a investiţiei în zona „La ruşi” şi spaţiul verde din Grui, amplasat peste drum de cimitir. Nu s-a lucrat decât la Rotunda şi nici acolo nu s-a încheiat investiţia. Iar până la sfârşitul anului nu mai sunt decât patru luni.

  • Staţia de reparat biciclete a fost mutată la recomandarea unui cetăţean, care a sesizat că este poziţionată incorect

Parcă s-a şters din memoria câmpulungenilor din Grui, de la marginea cartierului, imaginea din primăvara acestui an a locului de joacă vechi şi modest de pe strada Dragalina. O ruină şi o ruşine, semn al lipsei respectului şi preocupării autorităţilor pentru familiile cu copii mici. Cei care au fost la putere, în loc să ceară pomeni în numele tinerilor părinţi jigniţi cu sume de consistenţa ajutoarelor sociale, mai bine le ofereau investiţii în spaţii de distracţie pentru preşcolari şi şcolarii de vârstă mică. Căci lipsa locurilor de joacă a fost o carenţă permanent reclamată de câmpulungeni, indiferent cine a fost primarul. Nu s-a plâns nimeni că n-are bani de pamperşi, ci oamenii au sesizat, mandat după mandat, că n-au unde să-şi ducă copiii să se zbenguie.

Două dintre cele cinci parcuri planificate sunt gata şi, chiar dacă amenajarea marca Răuţoiu nu este una de dat pe spate, dotarea locurilor de joacă este peste aşteptări. Este chin curat pentru copii să li se „trântească” sub ochi „o lume minunată”, care, momentan, rămâne încuiată, cât mai durează moşmondeala lucrătorilor la spaţiile verzi învecinate.

Sunt destui rezervaţi în privinţa longevităţii investiţiilor, având precedentul distrugerii a aproape tot ce apare nou în peisaj. Prevăzătoare, Primăria a cerut montarea de camere de supraveghere video în cele două parcuri ajunse cu amenajarea la final. Părinţii vor plăti – şi nu puţin – dacă fiii şi fiicele distrug intenţionat bunurile cele noi, producţie 2022, chiar 2023. Ceea ce se întâmplă în locul de joacă este monitorizat video din mai multe părţi, autorităţile intuind că va exista imboldul furtului ori al vandalizării echipamentelor proaspăt instalate. O tentativă de a pătrunde în spaţiul încuiat a existat încă din timpul şantierului, când nişte zurbagii au încercat să escaladeze gardul pentru a pătrunde în incinta plină de tentaţii.

În momentul în care am însoţit-o pe primăriţa Elena Lasconi în spaţiul schimbat total de pe Dragalina, aceasta ne-a povestit că, la recomandarea lui Şerban Florescu, un câmpulungean care a sesizat amplasarea incorectă a staţiei de reparat biciclete, locul ei a fost schimbat. Unde fusese poziţionată prima dată, între suporturile pentru parcarea bicicletelor, staţia ar fi fost nefuncţională. Prin urmare, la ideea cetăţeanului, a fost mutată, pentru ca biciclistul să aibă suficient spaţiu pentru manevrele necesare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!