3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

La 69 de ani, arestat preventiv după ce a batjocorit o femeie de 84 de ani!

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din satul Jugur (Valea Itului), comuna Poienarii de Muscel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce ar fi violat o femeie de 84 de ani, din aceeași localitate. Constantin Chiţulescu, zis şi „Costică din Ispas”, este cunoscut ca un cal breaz în comunitatea din Jugur, prin prisma trecutului său infracțional, care i-a adus și câțiva ani de pușcărie. Surse din cadrul Poliției ne-au declarat că în tinereţe ar mai fi fost arestat tot pentru viol, dar şi că are la activ mai multe furturi din gospodăriile oamenilor, plus o tentativă de incendiere a unei locuinţe.

Prins într-o pădure, la baza unei râpe

Fapta de care este acuzat Constantin Chiţulescu s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 august. Băut bine, individul a pătruns în locuinţa Elenei S. şi ar fi constrâns-o să întreţină cu el acte de natură sexuală. După ce şi-a făcut mendrele, bărbatul a fugit într-o pădure din Valea Itului, zona Ispas. Femeia a dat alarma la 112, iar faptaşul a fost prins de poliţiştii secţiei rurale de la Schitu Goleşti la baza unei râpe. „În dimineața zilei de 16 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că în noaptea precedentă, un bărbat de 69 de ani, din Poienarii de Muscel, ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei și ar fi încercat să întrețină cu aceasta un act sexual, prin constrângere. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, împreună cu polițiștii Biroului de Investigații Criminale Câmpulung. Din primele cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 august, pe fondul consumului de alcool, bărbatul în cauză ar fi pătruns în locuința femeii, și ar fi încercat să întrețină cu aceasta un act sexual, prin constrângere, săvârșind acte de natură sexuală, însă femeia s-a împotrivit și a reușit să îl îndepărteze. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În urma căutărilor, bărbatul în cauză a fost depistat de polițiști și condus la sediul poliției, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În cursul zilei de astăzi, 17 august, bărbatul a fost prezentat de procurori în fața instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.”, informează IPJ Argeş.

Blestemat să „sufere” de  haiducie?!!

Povestea lui Constantin Chiţulescu ar putea constitui oricând scenariul unui film. Potrivit bătrânilor din satul Jugur, când avea în jur de 20 de ani, bărbatul ar fi găsit îngropată într-o pădure o comoară, care ar fi fost blestemată de cel ce a ascuns-o. „Nu se ştie cum, cică ar nimerit peste o ulcică cu galbeni, prin pădure, în Ispas (n.r. o zonă din satul Jugur). Lângă comoară ar fi fost un bilet în care scria că cel care va găsi aurul va suferi toată viaţa de boala haiduciei. Pesemne că a fost îngropată de vreun haiduc, pe vremuri, că au fost din ăştia şi pe la noi. Nu ştiu cât o fi de adevărat, dar să ştiţi că ceva a fost. Altfel nu-mi explic cum omul ăsta a făcut atâtea rele prin comună. Nu mereu, doar când îl apucau pandoliile! A făcut şi puşcărie, să ştiţi!”, ne-a declarat o bătrână din Jugur. Constantin Chiţulescu prefera adesea singurătatea, să trăiască precum un haiduc, după cum deseori s-a exprimat. Când şi când se retrăgea la căsuţa părintească din Ispas, situată într-un loc retras, chiar în mijlocul codrului. Stătea plecat cu săptămânile şi nimeni nu ştia nimic de el. Revenea apoi pentru câteva zile în gospodăria ridicată împreună cu soţia sa în cătunul Valea Itului, după care dispărea din nou şi tot aşa o ţinea. N-a avut niciodată un serviciu stabil. A lucrat o vreme la mină, dar cel mai mult şi-a câştigat existenţa de pe urma animalelor. Asta când era cuminte şi nu dădea iama prin casele oamenilor. A stat şi la închisoare câţiva ani, fiind arestat şi pentru un viol comis în tinereţe. Şi-a ispăşit pedeapsa şi o vreme, destul de îndelungată, a stat deoparte de fărădelegi, trăind din muncă cinstită. Când toată lumea credea că s-a dat pe brazdă, „Costică din Ispas” a comis-o din nou. Bărbatul a dat atacul prin mai multe gospodării, însuşindu-şi bunuri şi animale, dar oamenii l-au iertat şi nu l-au dat pe mâna Poliţiei. „Dom’le, el nu e băiat rău. Dacă-l vedeţi ziceţi că e cel mai nevinovat om din lume. E muncitor, a ridicat o casă, are familie, dar când îl apucă, îl apucă. Nu ştiu ce se întâmplă cu el. Eu cred că are ceva la cap. Ori poate o fi de la blestemata aia de comoară pe care cică ar fi găsit-o în pădure!”, ne-a mărturisit un localnic.

În septembrie 2010 a furat bijuteriile unor vecini şi a încercat să le incendieze locuinţa

În noaptea de 11/12 septembrie 2010, profitând de faptul că la o familie vecină nu era nimeni acasă (bărbatul se întorea din Spania împreună cu soţia şi erau în drum spre casă, în timp ce fiul lor se afla în Câmpulung), a pătruns în locuinţa acesteia şi a sustras circa 50 de grame de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 8000 de lei, la vremea respectivă. Pe 12 septembrie 2010, dimineaţa, vecinii au ajuns la domiciliu şi au constatat lipsa bijuteriilor. Au cam bănuit ei cine e făptaşul şi împreună cu poliţiştii din comună au recuperat paguba. Se părea că povestea va fi dată uitării. Costică nu s-a lăsat şi în noaptea de 13/14 septembrie 2010 a sărit din nou gardul la vecinii săi, însă de data asta pentru a se răzbuna. A turnat o sticlă de benzină în faţa garajului, a pus foc, după care a luat trei butelii de aragaz dintr-un rastel din curte şi a dat drumul la gaze în speranţa că va provoca un incendiu de proporţii care să mistuiască locuinţa vecină. Proprietarii au simţit însă miros de gaze şi au reuşit să stingă focul înainte să se întâmple o nenorocire. Flăcările au atins totuşi una dintre cele două maşini ale familiei, pagubele fiind însă minore. După ce a comis fapta, Constantin Chiţulescu a „tăiat-o” în pădurea din Ispas, acolo unde a fost săltat de poliţişti în dimineaţa zilei de 14 septembrie. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost internat la un spital din Piteşti pentru investigaţii psihiatrice, scăpând de închisoare. Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!