În cadrul festivităţii oficiale a evenimentului „Împreună pentru Câmpulung” – Zilele Municipiului Câmpulung, ediţia a XIX-a, care va avea loc sâmbătă, 22 iulie, la Restaurantul „Ciobănaşul” va fi oficiată ceremonia de desemnare a distincţiilor de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Câmpulung. În 2017, vor fi recompensate cu această distincţie cinci personalităţi, din păcate, patru post mortem, pentru recunoaşterea activităţii lor, care a contribuit la promovarea imaginii municipiului, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, dar şi ca un omagiu adus activităţii lor.
Este vorba despre profesorul universitar şi scriitorul Mihail Diaconescu, pentru îndelungata şi prodigioasa activitate ştiinţifică şi literară. A fost propus la Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2013 de către Academia Daco-Română, este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România şi „Cetăţean de Onoare” al Judeţului Argeş. Este născut în anul 1937, în comuna Priboieni.
Al doilea nominalizat este arhitectul Dimitrie Ionescu Berechet, unul dintre cei mai reprezentativi musceleni, care a lansat peste 400 de lucrări de arhitectură impresionante, cu idei originale de concepţie personală, a slujit ca arhitect şef la Biserica Ortodoxă Română, iar valoarea sa a fost recunoscută prin decernarea unor distincţii şi decoraţii. Dimitrie Ionescu Berechet s-a născut în 1896, la Câmpulung, şi a murit în 1969.
Următorii trei „Cetăţeni de Onoare” ai Municipiului Câmpulung sunt cei trei militari de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, care şi-au pierdut viaţa la datorie, în accidentul de circulaţie din 29 iunie 2017, de la Dâmbovicioara, pe când se întorceau din poligonul de instrucţie Cincu, unde desfăşuraseră, pe parcursul mai multor zile, instrucţie în comun cu alte structuri din armată.
Sublocotenentul post mortem Mihai Ionuţ Toma, născut în 1979, în Câmpulung, a fost comandant piesă la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri în anul 2003, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”. Subofiţerul a participat la două misiuni externe în Afganistan, în anii 2008 şi 2012. Locuia în satul Măţău, comuna Mioarele, era necăsătorit şi are un băieţel de 13 ani.
Sublocotenentul post mortem George Emilian Catană, născut în 1977, în Câmpulung, a fost sanitar la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Liceul Naţional cu Program de Atletism, Şcoala Postliceală Asistenţă „Sanitas-Fundeni”, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”, a participat la o misiune externă în Afganistan în perioada 2008 – 2009. Locuia în satul Valea Mare Pravăţ, comuna Valea Mare Pravăţ, era căsătorit şi are un băieţel de 13 ani.
Sublocotenentul post mortem Petre Cristian Toader, născut în 1985, la Curtea de Argeş, a fost pistolar (puşcaş lunetist) la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. A absolvit Grupul Şcolar Tehnologic Domneşti, a primit insigna „Participant la misiuni în străinătate”, titlul onorific de „Militar Veteran”, a participat la o misiune externă în Afganistan, în anul 2010. Locuia în satul Pietroşani, comuna Pietroşani, era căsătorit şi are o fetiţă de 3 ani.