1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Răuțoiu a adus cei mai mulți muncitori la parcul de pe Dragalina

În parcul de pe Dragalina, lucrările sunt în plină desfăşurare şi investiția este aproape 90% finalizată. În cursul acestei săptămâni, muncitorii, nu mai puțin de 12, nivelau pământul din faţa blocurilor, pe care au început să planteze arborii şi plantele perene, precum arţarul norvegian şi platanul.

  • Muncitorii de pe Dragalina plantează arborii și plantele perene, în vreme ce locatarii îngrijesc spațiul verde de lângă blocuri

În ceea ce priveşte asfaltarea trotuarului de lângă blocul D2, lucrările s-au oprit, momentan, deoarece zona intră în proiectul ce cuprinde amenajarea unei parcări cu fotovoltaice, care va fi terminată, potrivit primăriţei, până la sfârşitul anului viitor. De asemenea, o remarcă a Elenei Lasconi a fost cu privire la spaţiul rămas între gardul parcului şi blocul învecinat, pe care ar trebui să se toarne beton. Totodată, potrivit primăriţei, stratul de tartan din interiorul parcului a ieşit mai bine ca în proiect.

Pe lângă echipa de muncitori, locatarii au demonstrat şi ei implicare, făcând curăţenie pe lângă bloc. Chiar unul dintre aceştia a fost surprins de Elena Lasconi când curăţa spaţiul verde de lângă Blocul D2, înlăturând buruienile şi menţinând zona într-o stare plăcută. Cu toate acestea, întrucât bordura este prea înaltă, primăriţa a luat măsuri pentru completarea spaţiului verde cu pământ de seră.

Până în prezent, în parcul de pe Dragalina, s-au montat echipamentele, gardul, tartanul şi suporţii de bicicletă. Totodată, în această săptămână s-a montat şi sistemul de irigaţii, care va asigura o distribuţie eficientă a apei către gazonul care va înconjura gardul din apropierea parcului, urmând ca acesta să fie pus pe o suprafaţă de 796 metri pătraţi. Următoarele etape ale proiectului includ plantarea a 60 de plante perene, respectiv Ienupăr şi Berberis, care vor îmbogăţi peisajul, şi 20 de copaci. De asemenea, planurile includ montarea unei staţii solare, care va permite oamenilor să îşi încarce telefonul şi alte dispozitive în timp ce se relaxează în parc, precum şi coşurile de gunoi care vor fi amplasate lângă parc, pentru a menţine zona curată.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!