14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Primarii de la Hârtieşti, Rucăr şi Ţiţeşti plătesc mii de lei ca să-şi facă publicitate

Noul primar de la Hârtieşti este preocupat de imaginea pozitivă a comunei reflectată în presă. Şi nu este singurul, după cum am remarcat studiind achiziţiile realizate prin intermediul SICAP, care foloseşte resursele comunei pentru a plăti articole „de bine” despre localitate. O gazetă judeţeană, la care sunt abonaţi mulţi dintre primarii musceleni, „zace” prin instituţii, de unde oricine o poate ridica gratis, ca să citească ce lucruri frumoase face conducătorul Primăriei pentru cetăţeni, din banii lor. Din banii lor este plătită şi promovarea care pe liberalul Cosmin Ştefan îl costă 3.000 de lei, preţul aferent celor zece luni ale acestui an acoperite prin publicitate în revista „Viaţa satului argeşean”. Publicaţia cu pricina, patronată de o firmă din Bascov, SC Media Set Image SRL, trăieşte pe seama primarilor care cumpără nu doar spaţiu în paginile sale, ci şi 100 de exemplare, pe care, teoretic, le distribuie gratuit prin comună. 

La Valea Mare, într-un an, noi am văzut ziarele stivă pe mesele din holul Primăriei, nefiind interesat nimeni de materialele omagiale prezentate contra cost. Alţi primari le ţin în birou, fiind mândri că le apare poza lângă textul laudativ, într-o rubrică redusă ca dimensiune, care nu prea justifică cei 300 de lei lunar. Gazeta respectivă „oferă spaţiu pentru promovarea activităţilor administraţiilor locale din mediul rural, promovarea iniţiativelor investiţionale derulate de autorităţile administraţiilor publice locale din mediul rural, promovarea programelor cu finanţare europeană destinate agricultorilor din România sau unităţilor administrativ-teritoriale, promovarea sărbătorilor săteşti, informarea cetăţenilor cu privire la toate acestea, etc. Tarifele sunt per apariţie lunară. Suma include documentarea la faţa locului, redactarea articolelor, machetarea, tipărirea, precum şi 100 de exemplare din publicaţie, exemplare care vor fi livrate la adresa beneficiarului.”, este publicitatea pe care i-o facem gratis revistei susţinute din bani publici. 

Colegul de partid al lui Cosmin Ştefan, Gheorghe Savu, de la Ţiţeşti, susţine din bugetul comunei o publicaţie proprie. „Vocea Ţiţeşti” se realizează şi se tipăreşte la Piteşti, de apariţia ziarului comandat de Primărie ocupându-se SC Editura Realitatea Argeşeană SRL. Savu a încheiat contractul pe 15 aprilie 2021, la preţul de 7.616 lei, care acoperă patru ediţii – 8 pagini/ziar -, cu un tiraj de 1.000 de exemplare pe număr. „Serviciile includ: editare, tehnoredactare-machetare, corectare de texte, prelucrare de fotografii, grafică, tipărire şi livrare la sediul beneficiarului.”, este descrierea colaborării între editura din Piteşti şi Primăria musceleană, pentru cele 4.000 de bucăţi comandate din „Vocea Tiţeşti”.

Cheltuială comparabilă ca valoare şi la Rucăr. Ionel Dulamă este dispus să plătească 7.140 lei din bugetul comunei, pentru „servicii de promovare şi publicitate. Bonus: anunţuri de felicitare. Perioada 9 martie 2021 – 9 martie 2022.” Preţul convenit cu SC CMX Media Press Ro SRL este de 595 lei pe lună. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!