13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

În 2023, s-au consumat din bugetul local mai puţini bani ca în 2019, ultimul an în care Liviu Ţâroiu a organizat Zilele Câmpulungului

Elena Lasconi a demontat, ieri, la conferinţa de presă, acuzaţiile mincinoase ale rivalilor politici, care inventează sponsori ai Zilelor Câmpulungului cu rol de finanţatori de campanie electorală şi cheltuieli cu efect falimentar pentru bugetul local. În 2023, pentru sărbătoarea municipiului s-au consumat din buget mai puţini bani decât în 2019, ultimul în care Liviu Ţâroiu a organizat petrecerea mutată din Piaţa Primăriei pe Stadionul Municipal. Câmpulungenii trebuie să ştie că, în fiecare an, se alocă fonduri, atunci când se construieşte bugetul local, pentru evenimentele din cursul anului respectiv. Aproape jumătate din acest buget al evenimentelor revine Zilelor Municipiului, fiind cea mai mare acţiune de divertisment de peste an. Aşa a fost dintotdeauna. Cuantumul cheltuielii întreprinse din bugetul Câmpulungului este influenţat şi de cât reuşeşte Primăria să colecteze de la comercianţii, care plătesc pentru ocuparea domeniului public. Dacă, în 2023, s-a încasat mulţumitor, Elena Lasconi a cheltuit mai puţin decât Liviu Ţâroiu la ultima ediţie organizată de acesta în calitate de primar. Scăderea costurilor suportate din banii câmpulungenilor s-a produs în condiţiile în care, în cei patru ani trecuţi, preţurile la orice au explodat.

  • Ţâroiu a cheltuit, în 2019, din bugetul local 165.000 lei. În 2023, Elena Lasconi a redus cheltuiala la 136.000 lei      

„Mă aflu, astăzi, aici, pentru a le explica câmpulungenilor şi nu interlopilor politici, care şi-au schimbat strategia. În 2023, au fost peste 10.000 de oameni care au participat, pe care i-am văzut chiar fericiţi. În 2019 (n.r. ultima ediţie a Zilelor Municipiului organizată de Liviu Ţâroiu), dacă facem o comparaţie, în jur de 5-6.000. Haideţi să pornim de la această comunicare, prin care se încearcă spălarea de creiere, pe româneşte, că este înainte de an electoral, că totul se face electoral. Şi atunci am făcut o comparaţie între 2015, înainte de an electoral, 2019, înainte de an electoral, şi 2023, înainte de an electoral. Care a fost impactul, în condiţiile în care preţurile s-au dublat, unele s-au triplat.”, şi-a început primăriţa mesajul destinat câmpulungenilor dispuşi să audă cifrele oficiale ale cheltuielilor, nu scornelile abjecte ale unor disperaţi de presiunea timpului rămas până în 2024.

În 2015, când Câmpulungul era condus de Liviu Ţâroiu, ca viceprimar cu atribuţii de primar, după pierderea mandatului de către Călin Andrei, impactul asupra bugetului local al cheltuielii prilejuite de Zilele Câmpulungului a fost de 102.334 lei. În 2019, Liviu Ţâroiu a consumat din bugetul local 165.000 lei. În 2023, Elena Lasconi a redus această cheltuială la 136.000 lei, în condiţiile în care, după cum punctam la început, totul s-a scumpit foarte mult, de la utilităţi şi combustibil, până la mărfuri, servicii şi prestaţiile artiştilor. Suma din bugetul local a fost completată cu încasările de la comercianţii staţionaţi pe domeniul public al Câmpulungului, în valoare de 236.000 lei. Cea mai bună încasare realizată de Primăria Câmpulung care, în 2022 şi 2023, a lucrat la vedere, având o relaţie directă cu partenerii de contract, aşadar, a existat un control total al sumelor încasate, înregistrate până la ultimul leu.

  • Au curs controalele ca la nicio altă ediţie a Zilelor Câmpulungului, pentru ca evenimentul să nu se ţină

Elena Lasconi a mai povestit, la conferinţa de presă, că au existat încercări din partea instituţiilor cu atribuţii de control în acest domeniu de a opri desfăşurarea evenimentului. Au curs controalele ca la nicio altă ediţie a Zilelor Câmpulungului. „Au fost foarte multe presiuni ca să nu putem face Zilele Câmpulungului. În acest an, am avut foarte multe controale. În fiecare zi, am avut controale de la toate instituţiile care au putut să verifice ceva pe stadion. Da, facem evenimente de succes, la care vin oameni din tot judeţul. Au venit şi de la Bucureşti, dar aceştia au fost mai puţini. La „Simfonia Lalelelor” de la Piteşti, unde piesa de rezistenţă era Holograf, oamenii au plătit pentru Holograf bilet de 120 de lei şi, cu toate acestea, s-au cheltuit 655.000 lei pentru tot felul de „fâsâieli”. Presa din Piteşti şi presa judeţeană văd că nu scriu despre asta, dar văd că scriu la comandă despre primarul municipiului Câmpulung.”, a încheiat Elena Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!