La începutul săptămânii, a fost şedinţă de Consiliu Local la Godeni, prilejuită de aprobarea a două propuneri venite din partea Executivului condus de Ion Pădureanu, suplimentate cu „diversele” abordate de aleşi.
Primul punct al ordinii de zi a constat în aprobarea transformării funcţiei publice de execuţie vacante de inspector, clasa I, grad profesional asistent, din cadrul Compartimentului Contabilitate, Impozite şi Taxe, Achiziţii Publice, în funcţia publică de execuţie de inspector, clasa I, grad profesional debutant. Din partea Comisiei Juridice şi de Disciplină, consilierul Tudor Pătrana, care a şi prezidat întrunirea ordinară de luni, 24 aprilie, a anunţat că există un aviz favorabil pentru proiectul de hotărâre. Nu în unanimitate, deoarece, dintre cei trei componenţi ai comisiei, Ion Aldea a votat împotrivă. Cinci voturi „pentru” s-au acordat la Comisia pentru Activităţi Economico – Financiare şi tot atâtea la Comisia pentru Activităţi Social – Culturale, după cum au informat preşedinţii lor, Bogdan Pătru şi Florin Olteanu. Ion Aldea, autorul votului „împotriva” debutantului angajat pe un post de răspundere, şi-a motivat opţiunea prin faptul că la Contabilitate este necesară experienţa. „Şi debutanţii trebuie să aibă o şansă.”, s-a arătat mai maleabil preşedintele de şedinţă, care a obţinut, la votarea în plen, aceleaşi opţiuni ca la comisii: 12 „pentru” şi votul împotrivă al consilierului amintit.
Al doilea subiect al ordinii de zi: „Se aprobă să se efectueze reparaţii curente, prin pietruire, la drumurile comunale şi la drumurile de exploatare agricolă, care nu au făcut obiectul proiectelor pe Măsura 322 şi pe Măsura 125, în toate satele comunei, şi reparaţii curente la podurile şi podeţele de pe raza comunei. Se aprobă să se efectueze reparaţii curente la clădirile care aparţin Primăriei şi nu au fost reabilitate.” Responsabili de aducerea la îndeplinire a prevederilor acestei norme au fost desemnaţi viceprimarul Dorel Rumînescu şi angajaţii Compartimentului Contabilitate, Impozite şi Taxe, Achiziţii Publice. În acest caz, n-a existat nici la cele trei comisii, nici la şedinţa de Consiliu vreo respingere din partea unui membru al Consiliului. Însă votul favorabil acordat nu i-a împiedicat pe doi dintre aceştia să comenteze mai puţin flatant propunerea Executivului. „Am aprobat în fiecare an aceste reparaţii. Am ridicat şi eu, şi alţi consilieri problema drumurilor Olteanu, Cărpeniş şi nu s-a rezolvat nimic.”, a precizat Ion Aldea, secondat de colegul Constantin Dorcioman: „Până nu luăm un buldoexcavator şi un tractor, dar, în primul rând, un buldoexcavator, nu se poate rezolva.” Necesitatea acestei achiziţii, pe care am remarcat-o menţionată în bugetul anului 2017, a fost ridicată şi de consilierul Ion Tănase, la „Diverse”, după epuizarea temelor ordinii de zi. „Cum a spus şi domnul Dorcioman, până nu vom lua un buldoexcavator, ca să ne folosim de el pentru repararea drumurilor, nu putem face nimic. Toate drumurile sunt prăpădite. Sper că domnul primar are în atenţie toate drumurile care nu au fost reabilitate pe Măsura 322.”, a insistat Ion Tănase.
Tot cu buldoexcavatorul se rezolvă mormanele de gunoaie strânse pe Valea Muestrii, a intervenit Gheorghe Savu. Tot legat de drumuri, de data aceasta, de cel judeţean, primarul Ion Pădureanu a anunţat că a înaintat o adresă la Direcţia Judeţeană, ca să rezolve reparaţia căii de acces către satul Malu.