15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Din documentaţia plătită de Institutul Naţional al Patrimoniului a reieşit o valoare de 32 de milioane de lei pentru renovarea clădirii Primăriei

La şedinţa ordinară a Consiliului Local de luni, 31 iulie 2023, aleşilor municipali li se cere votul pentru cifrele investiţiei de reabilitare a clădirii Primăriei. Autorităţile locale au beneficiat de o finanţare nerambursabilă, asigurată printr-un program al Ministerului Culturii, cu care a fost plătită documentaţia necesară accesării unui proiect cu fonduri europene. Altfel, Primăria n-ar putea suporta valoarea reieşită din D.A.L.I. – documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, de peste 32 de milioane de lei.

  • Documentaţia a fost plătită de Institutul Naţional al Patrimoniului, prin „Timbrul Monumentelor Istorice”

În primăvara anului 2021, Primăria Câmpulung a fost admisă într-un program al Institutului Naţional al Patrimoniului, intitulat „Timbrul Monumentelor Istorice”, care a finanţat documentaţii tehnico-economice pentru intervenţii asupra monumentelor istorice. Pe 10 mai 2021, municipalitatea a semnat contractul de finanţare nerambursabilă cu I.N.P. şi, din acel moment, până pe 31 decembrie 2022, s-a derulat proiectul „Reabilitare, restaurare şi punere în valoare a clădirii Primăriei Municipiului Câmpulung”. Proiect în cadrul căruia s-a realizat D.A.L.I. necesară investiţiei propriu-zise, care va constitui tema altei cereri de finanţare destinată unui program cu fonduri UE.

Documentaţia suportată financiar de către I.N.P. cuprinde: studiu de parament şi de conservare-restaurare a componentelor artistice ale faţadei (studiu de faţadă), completat cu un studiu biologic; studiu istoric al clădirii; studiu topografic; expertiza tehnică; studiu geotehnic; documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie; Certificat de Urbanism nr.14/27.06.2022.

Potrivit materialului pregătit de Executiv pentru şedinţa Consiliului Local, „după elaborare, documentaţia D.A.L.I. a fost transmisă către Institutul Naţional al Patrimoniului, în vederea verificării de către comisia I.N.P. Iar după finalizarea procedurii de verificare şi confirmarea că documentaţia îndeplineşte criteriile de calitate solicitate prin ghidul de finanţare, aceasta a fost transmisă către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş, în vederea avizării.” Ceea ce s-a şi întâmplat, Direcţia Judeţeană pentru Cultură avizând D.A.L.I. în luna noiembrie a anului 2022.

Obţinerea avizului a fost solicitată prin contractul de finanţare, fiind o condiţie pentru validarea Raportului Tehnico-Financiar final al proiectului. Valoarea devizului general este de 32.032.628,94 lei, din care construcţiile şi montajul au o valoare de  26.315.734,54 lei. Proiectantul apreciază un minimum necesar de 17 luni pentru realizarea investiţiei, care depinde de fondurile atrase. Clădirea Primăriei Câmpulung este monument istoric de categoria B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!