15.5 C
Campulung Muscel
16/06/2024

Elena Lasconi: „N-o să mai fie festivitate pompoasă de Zilele Câmpulungului, cu mese-ntinse şi politicieni”

Elena Lasconi schimbă tradiţia festivităţilor cu pompă de la Restaurantul „Ciobănaşu’”, care se lăsau cu o ploaie de înjurături din partea celor care urmăreau în presă evenimentul catalogat drept un chiolhan al VIP-urilor pe banii cetăţenilor. Şi, cinstit vorbind, cam aşa era. Primăriţa renunţă la festivismul exagerat în favoarea unei ceremonii restrânse la câţiva invitaţi, pe care îi va primi în Sala Mare a Primăriei Câmpulung. Cât va fi primar, Elena Lasconi a anunţat că nu va mai organiza ceremonii cu oameni politici care au faultat municipiul, chiar înainte să se instaleze ea primar, care dădeau buluc la microfon şi la distincţii, căci era rost de campanie electorală. Şi de-o masă gratis, plătită din taxele şi impozitele câmpulungenilor.

  • „Nu veţi vedea politicieni care au făcut rău Câmpulungului atâta timp cât voi fi eu primar!”

Până în anul 2012, ceremonia oficială a Zilelor Câmpulungului se ţinea în sala de festivităţi a Primăriei Câmpulung, după care oaspeţii, fie de-ai locului, fie din afara municipiului, erau poftiţi la „Ciobănaşu’”, pentru recepţia organizată cu ocazia sărbătorii. Şi din cauză că publicul nu mai avea loc în Sala Mare a Primăriei, pe măsură ce festivitatea a luat amploare, şi din cauză că unii dintre invitaţi se „pierdeau” pe drumul spre local, evenimentul a fost mutat, în urmă cu 11 ani, la restaurant.

Durata lui era o exagerare, din cauza luărilor de cuvânt, care lungeau festivitatea şi la trei ore! Mureai de plictiseală ascultând discursurile lungi şi fără substanţă ale politicienilor care, nefiind nişte erudiţi de fel, n-aveau nimic interesant de transmis. Doar că iubesc al naibii de tare Câmpulungul!

O schimbare s-a simţit încă de anul trecut, de la prima ediţie organizată de Elena Lasconi, când ceremonialul a fost scurtat la o oră şi un pic. În 2023, noutatea este că se revine în Sala Mare a Primăriei, ca loc al desfăşurării, unde s-a ţinut partea festivă până în anul 2011, inclusiv. Ceremonia se rezumă la o singură acţiune: premierea elevilor şi sportivilor. Fără plachete, fără distincţii, fără speech-uri, fără „Cetăţeni de Onoare” şi fără politicieni.

„Nu o să mai fie ca anul trecut sau ca în alţi ani, cu mese-ntinse şi politicieni. Vor fi foarte puţini invitaţi. Este vorba despre o delegaţie de la Popovo, cu care suntem înfrăţiţi, şi sportivii şi elevii care urmează să fie premiaţi. Locul de desfăşurare va fi aici, în Sala Mare a Primăriei. Nu veţi vedea niciun politician care nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea Câmpulungului, nu veţi vedea politicieni care au făcut rău Câmpulungului atâta timp cât voi fi eu primar! (…) Oricum, vor „atârna” toţi politicienii aceştia, care sunt doar de faţadă şi de poză, la Zilele Municipiului Câmpulung. N-o să mai fie festivitate pompoasă.”, a anunţat schimbarea primăriţa Elena Lasconi.

În cadrul evenimentului vor fi recompensaţi cu un sprijin financiar 64 de sportivi şi 22 de elevi. Sportivii selectaţi pentru premiere sunt dintre cei care au obţinut locurile I, II şi III la competiţii internaţionale şi naţionale. Iar elevii aflaţi pe lista de premiere sunt cei care au atins rezultate foarte bune: locul I şi premiul special la olimpiade naţionale, internaţionale şi concursuri şcolare naţionale şi fetele cu media 10 la examenul de Bacalaureat. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!