3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Copii din întreaga țară s-au reunit, la Câmpulung, pentru Tabăra Națională de Matematică

Astăzi, 10 iulie 2023, în amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediții a „Taberei Naționale de Matematică”, organizată de LIONS Club „Negru Vodă”, în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Carol I” și District 124 România.

  • Copii pasionaţi de matematică din toată România vizitează Câmpulungul în scop educativ

Tabăra, care se desfășoară în perioada 9-15 iulie 2023, are ca scop reunirea tinerilor pasionați de matematică, provenind de la toate cluburile districtului, cu absolvenți de clasa a VII-a. Participanților li se asigură condiții optime de cazare, masă și activități recreative, alături de un profesor îndrumător. Unul dintre coordonatorii de seamă ai taberei este profesorul Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică, recunoscut pentru experiența și competența sa în domeniul matematicii. Președintele în exercițiu al Clubului Lions „Negru Vodă”, Sergiu Cicu, LEO Adviser Carmen Bârloiu și Past Governor Lions Club District 124 România, Dan Șain, vor fi alături de cei implicați în această tabără, asigurându-le sprijinul de care au nevoie pe întreg parcursul activităților. Așadar, la Câmpulung, s-au reunit copii merituoși, care, deși poate nu beneficiază de o situație materială prea bună, sunt legați de pasiunea pentru matematică. Acești copii au fost selectați și trimiși în tabără de colegii de la cluburile LIONS din întreaga țară.

Participanții vor fi recompensați cu diplome de participare, iar cei mai buni vor primi premii pentru rezultatele lor remarcabile în domeniul matematicii. Pe lângă activitățile legate strict de matematică, copiii veniți din diferite colțuri ale țării, precum Ploiești, Sibiu, Turnu Roșu, Brașov, Câmpia Turzii, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Orăștie, vor beneficia de un program recreativ și de vizite la obiective culturale și istorice din zona Muscelului.

În deschiderea evenimentului, Sergiu Cicu a anunțat împlinirea a 15 ani de activitate a Taberei Naționale de Matematică. „Astăzi este deschiderea Taberei de Matematică și iată că împlinim 15 ani de când, an de an, facem această tabără, cu excepția anului pandemic, care ne-a împiedicat să facem acest lucru! Mă bucur că avem copii din toate zonele țării!”, a transmis Sergiu Cicu.
Iată care sunt tinerii pasionați de această disciplină, care vor sta, timp de o săptămână, la Câmpulung Muscel: Iustin Nicolae PETRE – Prahova; Luca Ștefan GUȚU – Prahova; Andreea Cristina TONU – Prahova; Theodor MIHALEA – Ploiești; Tudor MIHALEA – Ploiești; Radu TĂNĂSESCU – Ploiești; Cristina Maria BRANEA – Sibiu; Carla Maria STREINU – Sibiu; Ovidiu Nicolae BALEA – Sibiu; Iulia Teodora CRIȘAN – Turda; Alexandra GUDEA – Timișoara; Matei Andrei CORDOȘ – Maramureș; Alexandru DOMUȚĂ – Maramureș; Sabina DUCIUC – Suceava; Bogdan COMAN – Buzău; Mihaly BENEDER – Brașov.

  • Copiii vor fi sprijiniţi atât de organizatorii taberei, cât şi de membrii Clubului Lions

În deschiderea oficială a taberei au fost prezenți Dan Șain, Past Governor Lions Club District 124 România, Carmen Bârloiu, LEO Adviser, și profesorul Ion Cicu, cel care și-a adus contribuția în organizarea sesiunilor de matematică. Tabăra Națională de Matematică este o tradiție de 15 ani, care a fost întreruptă doar în anul pandemic, când nu a fost posibilă desfășurarea evenimentului.

Organizatorii taberei le-au explicat copiilor care sunt activitățile pe care le vor parcurge în această sătpămână la Câmpulung, activități care constau atât în cunoașterea matematicii, cât și recreative, întrucât vor putea vizita diferite obiective turistice din oraș și din împrejurimi.

Dan Șain i-a întâmpinat pe oaspeţi cu următorul mesaj: „Bună dimineața și bine ați venit la Câmpulung, dragi copii! Vă mulțumesc pentru că iubiți matematica! Este important și veți vedea cât este de importantă în cariera și evoluția voastră. Este atât de mult de când ne-am apucat de această tabără, încât începem să uităm, dar lucrul acesta nu s-ar fi putut face dacă nu ar fi fost inima și munca domnului profesor Ion Cicu și îi mulțumesc foarte mult. De fapt, el este coloana vertebrală a taberei și noi suntem mici membri, care trebuie să ajutăm. O altă coloană vertebrală este parteneriatul cu această instituție școlară, care ne-a dat stabilitate, o instituție școlară bazată foarte mult pe educație și putem fi mândri că suntem la Colegiul Național Pedagogic „Carol I”. Voi, copii, să știți că sunteți într-o instituție extraordinară, într-o clădire extraordinară și veghează la buna desfășurare și un om extraordinar, domnul profesor George Radu. Întotdeauna este alături de noi! Iarăși, alături de noi este Clubul LEO Leolution, tinerii noștri frumoși, tinerii noștri inteligenți, tinerii noștri activi și foarte implicați în comunitate. Dragi copii, ei vă vor fi alături zilele următoare, pentru că, în afară de matematică, veți descoperi și un oraș în care bănuiesc că nu ați mai fost. O să vă arătăm un oraș frumos, un pic în construcție, dar un oraș frumos, cu locuri foarte frumoase în jurul lui și sper să vă și distrați la Câmpulung, nu doar să învățați. Să știți că datorită acestei vechimi a taberei, pe rând cele 15-16 ediții, având în vedere și vârsta voastră, gândiți-vă că primii participanți la tabără sunt adulți, care și-au făcut deja o carieră, unii chiar în domeniul matematicii. Deci, și-au păstrat pasiunea pentru matematică și o urmează mai departe. Eu ce pot să vă asigur este că noi vom facem tot posibilul ca vizita voastră la Câmpulung să fie una frumoasă, utilă și dacă vreodată în viață vă veți aduce aminte de Câmpulung, înseamnă că noi am câștigat!”.

Carmen Bârloiu, LEO Adviser, le-a transmis participanților că vor beneficia de tot sprijinul din partea membrilor clubului, care îi vor sfătui, ajuta și arăta cum este orașul Câmpulung și care sunt obiectivele de interes. „Bine ați venit la Câmpulung! Mă bucur foarte tare că ați ajuns aici! Cum spunea colegul meu, aveți alături de voi pe cei de la LEO Leolution. Eu vă spun asta, pentru că sunt LEO Adviser și mă bucur întotdeauna când ei sunt prezenți la activitățile noastre. Matematica este în tot și în toate! Spre exemplu, dacă te uiți la orice se întâmplă în jurul nostru vă veți da seama că așa este. Mă bucur că vă place matematica, folosiți-o, vizitați Câmpulungul și zona din împrejurimi, o să aveți ocazia să rămâneți cu amintiri plăcute, sunt convinsă!”, a afirmat Carmen Bârloiu.

Profesorul Ion Cicu le-a transmis copiilor câteva sfaturi despre cariera pe care o pot urma datorită matematicii, exemplificând prin alți participanți care au fost prezenți la alte ediții ale acestei tabere și care au reușit să-și construiască, acum, o carieră de succes. „Pentru mine este o plăcere și o bucurie să fiu alături de membrii Clubului Lions în ultimii 16 ani. Tabăra a avut de-a lungul timpului mult succes și, așa cum sublinia domnul Șain, avem copii care, în urma acestei tabere, au mers mai departe pe linia matematicii și chiar au realizat multe în domeniul matematicii! Au fost sprijiniți nu numai de Clubul Lions din Câmpulung, chiar de Clubul Lions din Sibiu, mă refer la o anumită persoană care a fost la noi în tabără mai mulți ani și care, dorind să participe la o tabără de matematică în Statele Unite ale Americii, a fost sprijinită de Clubul Lions din Sibiu. Este vorba despre Carmen Oprea. Se poate face matematică și cu copii care nu pornesc de la început cu dorința de a face matematică. Sper ca, și în acest an, lucrurile să se desfășoare în același ritm, cum s-a desfășurat în ceilalți ani, copiii să fie în continuare interesați de ceea ce discutăm aici și, la sfârșit, atunci când vom trage linie și vom face acel mini concurs, rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Așa cum știți, ca de fiecare dată, în fiecare dimineață, vom avea un program de 3 ore de matematică, iar vineri dimineață un mini concurs pe baza unor probleme asemănătoare cu ceea ce am lucrat aici, de unde vom alege viitorii câștigători. Sper ca toată lumea să se simtă bine și, la sfârșit, toată lumea să plece mulțumită acasă. Vă mulțumesc!”, a transmis profesorul Ion Cicu.

Pentru participanți a fost pregătit un program bogat, care constă în:

Luni, 10 iulie 2023:
Intervalul orar 10-12.30 – Matematică
Intervalul orar 14.30-18.30 – Vizitarea parcului și a Colegiului Național Pedagogic „Carol I” (socializare și jocuri de tabără)

Marți, 11 iulie 2023:
Intervalul orar 9.30-12.30 – Matematică
Intervalul orar 14.30-18.30 – Turul orașului (vizitarea principalelor obiective turistice și istorice)

Miercuri, 12 iulie 2023:
Intervalul orar 9.30-12.30 – Matematică
Intervalul orar 14.30-18.30 – Vizită la Casa Memorială a poetului George Topârceanu și Păstrăvăria Nămăești

Joi, 13 iulie 2023:
Intervalul orar 9.30-12.30 – Matematică
Intervalul orar 14.30-18.30 – Vizită la Mausoleul Mateiaș și Muzeul Automobilului Românesc

Vineri, 14 iulie 2023:
Intervalul orar 9.30-12.30 – Matematică (mini concurs – testarea cunoștințelor acumulate)
Intervalul orar 15.00-20.00 – Participare la demonstrația de modelaj în lut; Festivitatea de Premiere; Foc de tabără. (Activitățile se vor desfășura la clubul „CERAMUS”)

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!