Tranzacţia momentului, despre care vorbeşte tot oraşul, este cumpărarea de către familia Răuţoiu, ctitorii centrului modern al Câmpulungului, a Hotelului „Muscelul” şi a Cabanei Voina. Preţul cu care achiziţionează cele două imobile de la actualul proprietar, care n-a investit în ele şi nu avea de gând să investească, se cifrează, neoficial, la 2,7 milioane de euro: 1,5 milioane de euro pentru Hotelul „Muscelul” şi 1,2 milioane de euro pentru Cabana Voina. Cele două obiective cu profil turistic completează o achiziţie făcută nu de mult timp de prospera familie de oameni de afaceri: Hala Motor, o investiţie de peste un milion de euro, pe care noul proprietar a început s-o şi reabiliteze. Ceea ce nu poate fi decât un lucru bun, căci un spaţiu părăginit de pe fosta platformă industrială ARO îşi schimbă substanţial în bine imaginea şi devine şi funcţional.
- Părţile au bătut palma în privinţa tranzacţiei
Grupul de firme deţinute de familia Răuţoiu reprezintă unul dintre cei mai puternici constructori din Argeş, la Câmpulung, cel puţin, având contracte pentru „grosul” de lucrări ale ultimilor şapte ani. Cele trei nume pe care le-aţi tot auzit în contextul investiţiilor câmpulungene de anvergură sunt: Group Concif SRL, deţinută de Sorinel Răuţoiu, Ratelen Construct SRL, deţinută de Elena Răuţoiu, şi Conteh Baregott SRL, firma fiului acestora, George Răuţoiu. Cât priveşte sediile celor trei SRL-uri care s-au impus pe piaţa construcţiilor în materia infrastructurii de drumuri şi utilităţi, Group Concif este înregistrată în satul Bădeni, comuna Stoeneşti, Ratelen Construct, în Cetăţeni, iar Conteh Baregott, în Târgovişte, plătind impozite în localităţile în care îşi au sediile sociale.
Cele trei societăţi deţinute de prosperii întreprinzători musceleni au în jur de 200 de angajaţi. Familia Răuţoiu şi, în special, cel mai tânăr dintre cei trei membri implicaţi în afaceri, George, va deveni unul dintre cei mai importanţi investitori din Câmpulung. Justifică această afirmaţie despre potenţa financiară a Răuţoilor tranzacţia care a produs vâlvă în târg şi anume cumpărarea a două imobile cu specific turistic: Hotelul „Muscelul” şi Cabana Voina, ambele în nevoie de investiţii serioase ca să devină atractive pentru turişti. Pe noi, ca locuitori ai Câmpulungului, ne interesează în special Hotelul „Muscelul”, care este de dorit să-şi schimbe aspectul, fiind amplasat în „buricul târgului”, căruia nu-i face cinste cu actuala imagine rămasă încremenită în timp.
Vânzarea-cumpărarea este ca şi încheiată, ducându-se vorba în oraş că părţile au bătut palma în privinţa preţului. Am precizat la începutul relatării cifra vehiculată din diverse surse neoficiale: 2,7 milioane de euro. Acum, dacă este mai mare sau mai mică, vom afla şi vom reveni asupra valorii tranzacţiei.
Acţionarul majoritar Iustin Preoteasa încearcă de mai mult timp să vândă aceste clădiri, 2023 fiind anul cel mare prin ivirea cumpărătorului. Urmează perfectarea actelor, etapă care va avea loc în această toamnă.
- Firmele lui Răuţoiu au obţinut la Câmpulung cele mai mari lucrări ale ultimilor şapte ani
Se mai vehiculează faptul că Răuţoiu are în plan să deschidă un hotel de cinci stele în centrul reabilitat de el, fiind mândria lui cele mai importante intervenţii din situl istoric al Câmpulungului din ultimul secol: Piaţa Primăriei şi Bulevardul „Pardon”. Portofoliul de lucrări al familiei de oameni de afaceri pătrunşi în Câmpulung de când conducerea Primăriei a fost preluată de Liviu Ţâroiu mai include: podul de la Apa Sărată, străzile Ion Ţicăloiu, Plăieşi şi Drăceşti, ultima realizată în mandatul Elenei Lasconi, care a obţinut bani pentru plata contractului lăsat de Ţâroiu descoperit financiar la plecarea din funcţie.
Răuţoiu a primit de lucru şi în timpul Elenei Lasconi. Şi nu puţin. Acesta are de finalizat contractele pentru cele cinci parcuri şi cele şase scuaruri şi intersecţii incluse în proiectul „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”. Sunt 11 lucrări, pe care vi le amintim: parcul de pe strada Alexandru cel Bun, parcul „Prichindelul”, parcul de pe strada Dragalina, parcul central al Gruiului şi parcul de pe terenul „Focului lui Sumedru” din Grui, Romarta, Rotunda, Gardă, „La ruşi”, scuarul de la Jandarmi şi cel situat peste drum de Cimitirul Grui. Cu o asemenea agendă de lucru, Răuţoiu este, fără discuţie, constructorul nr.1 al Câmpulungului. „E.M.”