27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

În alt secol, Poliţia Locală îl trăgea în ţepuşa indicatorului pe Brebenel, un biet măturător de la ADP care, găsind tăblia prăbuşită, s-a căznit s-o pună la loc

Maniera impardonabilă în care Poliţia Locală rezolvă cazuri simple, cu soluţie oferită „mură-n gură” de camerele video, justifică măsura restructurării unui serviciu criticat cu mult mai multă ardoare de comunitate decât de autorităţile obligate de instanţă să se descurce cu o liotă de neputincioşi. Nu toţi angajaţii Poliţiei Locale sunt de arătat cu degetul pentru felul în care îşi îndeplinesc sarcinile, dar superficialitatea unora se răsfrânge asupra întregului personal. Cea mai proaspătă anchetă făcută în dorul lelii de însuşi şeful Poliţiei Locale l-a scos vinovat de căderea indicatorului stradal de peste drum de Primărie pe un biet angajat al ADP, care s-a chinuit, fără succes, să-l pună la loc. Slavă Domnului că Dragoş Nicolae nu conduce Poliţia Municipală, căci ajungea după gratii nevinovatul care, găsind plăcuţa căzută, s-a opintit s-o aşeze în poziţia firească! Nu i-a reuşit manevra, fiind mic de statură, iar colierul de prindere a tăbliei de stâlp era rupt. Deşi pe filmarea realizată cu camera video a Primăriei se vede toată strădania lucrătorului de la salubritatea ADP-ului de a corecta situaţia indicatorului, conducătorul Poliţiei Locale, presat de Elena Lasconi să-l depisteze pe făptuitor – dacă exista unul -, i-a servit pe tavă capul bietului muncitor, care a încercat să facă un lucru bun. Şi era cât pe ce să fie sancţionat de Poliţia Locală, că a ridicat de pe trotuar tăbliţa căzută!

  • Elena Lasconi i-a cerut personal lui Dragoş Nicolae să urmărească înregistrările şi să afle cauza căderii plăcuţei

Din păcate, funcţionarea defectuoasă a unei structuri, pe care mare parte din populaţia Câmpulungului o vrea desfiinţată, este afectată şi de scurtcircuitul existent în colaborarea dintre Elena Lasconi şi Dragoş Nicolae, care dă impresia că neagă autoritatea de primar a acesteia. Scurtcircuit cu influenţă PSD, erijat în apărătorul în instanţă al unui serviciu ale cărui utilitate şi eficienţă sunt sever contestate de majoritatea câmpulungenilor.

Poftiţi exemplu de chef de muncă la Poliţia Locală, care a pus la zid un biet om nevinovat, din lene şi dezinteres! Lenea de a urmări înregistrările camerelor video din timpul unei nopţi, pentru a-l depista pe autorul distrugerii indicatorului stradal de peste drum de Primărie. Plus dezinteresul de a face o treabă impecabil, pentru a descuraja gesturi similare ulterioare.

V-am povestit, de curând, că în dimineaţa zilei de 26 mai 2023, pe când venea la serviciu, cu un sfert de oră înaintea orei 08.00, Ioana Marcu, administratorul public al Câmpulung, a văzut prăbuşită pe trotuar tăblia indicatorului cu numele străzii Nicu Leonard. La marginea trotuarului care trece prin faţa Clubului ARO, este un stâlp cu un „mănunchi” de plăcuţe: două indică Negru Vodă, în sus şi în jos, şi una, Nicu Leonard, în direcţia Băilor „Kretzulescu”.

Când a văzut pe jos plăcuţa, city-managerul Ioana Marcu s-a gândit la fapta intenţionată a unui golan şi asta pentru că, cel puţin o dată la trei zile, găseşte indicatoarele cu direcţia schimbată. O minte bolnavă găseşte amuzant să rotească tăbliile, pe care Ioana le îndreaptă la loc de fiecare dată când sesizează anomalia.

De data aceasta, una dintre plăcuţe fusese doborâtă şi era normal ca Elena Lasconi să ceară înregistrarea video cu făptaşul, ca să fie sancţionat pentru distrugerea bunului public. Este singura metodă pentru a proteja bunurile cele noi, care numai ieftine n-au fost: amendarea derbedeilor, care au pus gând rău locurilor de joacă şi mobilierului stradal.

Sarcina i-a fost încredinţată personal lui Dragoş Nicolae, căruia i-a cerut să urmărească ce au surprins camerele video în noaptea de 25 spre 26 mai 2023, întrucât seara, pe 25, tăbliţa era pe poziţie. Era posibil ca plăcuţa, mişcată într-o veselie, în toate direcţiile, de un zurbagiu, să se fi slăbit din strânsoarea colierului şi să fi căzut singură. Asta voia să vadă şi primăriţa: dacă prăbuşirea a fost accidentală sau cauzată de mâna unui huligan.

  • Bine că şeful Poliţiei Locale nu conduce Poliţia Municipală! Că ajungea după gratii bietul măturător de la ADP care, găsind indicatorul prăbuşit, s-a căznit să-l pună la loc

Ce a primit Elena Lasconi? Un clip de cinci minute decupat dintr-o filmare mai amplă, cu „vinovatul” depistat de Poliţia Locală. Cine este acesta? Un lucrător de la ADP, de la curăţenia străzilor, cunoscut sub apelativul „Brebenel”. Un om cu care să-ţi ungi rana, astfel l-a descris Elena Lasconi pe muncitorul care îşi face treaba în credinţă, cuminte, fără să cârtească. Primăriţa ne-a povestit că l-a mai şi lovit soarta, nu cu mult timp în urmă, luându-i foc casa din Valea Mare Pravăţ. Au sărit şi cei de la Primărie să-l ajute cu ce au putut, ca să-şi repare omul locuinţa.

Pe acest om amărât, care munceşte făcând curăţenie pe străzile din Câmpulung, s-au găsit cei de la Poliţia Locală să i-l prezinte Elenei Lasconi ca fiind responsabil de afectarea semnului stradal! În videoclipul pe care îl ataşăm acestei relatări, pe pagina de Facebook a ziarului, se vede cum bărbatul îşi face sarcinile matinale, măturând în centrul Câmpulungului. Ce-i drept, o maşină parcată maschează, la un moment dat, trotuarul pe care se găsea plăcuţa căzută, dar dacă vă uitaţi cu atenţie la stâlp, veţi observa că, în loc de trei tăblii, sunt două. Una era pe jos.

Trei lucrători de la salubritatea ADP-ului trec strada spre Clubul ARO, dintre care unul mai mic de statură se desprinde de grup şi vine, trăgând de cărucior, la colţul trotuarului, unde este amplasat stâlpul cu indicatoarele stradale. Chiar dacă este maşina parcată, se vede că muncitorul, prima dată, se apleacă pentru a ridica ceva de jos. Este tăbliţa, pe care se opinteşte s-o prindă la loc, fără a reuşi, fiind şi grea şi având şi colierul de fixare pe stâlp stricat. Plus că bărbatul este mic de înălţime şi nu ajunge s-o potrivească lângă celelalte două. Dar se vede clar că lucrătorul se chinuieşte să repete mişcările de repunere pe poziţie a indicatorului. Apare în cadru încă un bărbat, moment în care Brebenel lasă jos tăblia, nereuşind s-o monteze la loc. N-avea cum, dacă mecanismul de prindere de stâlp era stricat.

Această filmare cu „responsabilul” de stricăciunea bunului public i-a fost prezentată Elenei Lasconi, care a cerut cu insistenţă să se afle cine a făcut-o. Şi-atunci şeful Poliţiei Locale l-a scos ţap ispăşitor pe bietul Brebenel, care nu făcuse altceva decât încercase să repare defecţiunea. Dovada era chiar înregistrarea video primită de primăriţă ca probă a „contravenţiei”. Bine că fapta lui Brebenel nu s-a consumat în secolul în care era la modă trasul în ţeapă, căci, la câtă seriozitate există la vardiştii Primăriei, avea toate şansele să ajungă şi el în „ţepuşa” indicatorului, odată cu tăbliţa sprinţară.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!