6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Concurență mare în acest an la Colegiul Național Pedagogic „Carol I” pentru profilul pedagogic, clasele a IX-a

Sebastian Cealîcu, directorul adjunct al Colegiului Național Pedagogic „Carol I” a prezentat, de curând, situația candidaților și locurile disponibile în ceea ce privește profilul pedagogic, clasele a IX-a, care se vor forma în toamnă.

  • Sebastian Cealîcu: „de foarte mulți ani noi nu am mai avut concurența aceasta”

Potrivit directorului adjunct al colegiului, se pare că în anul 2023-2024 este o concurență foarte mare în ceea ce privește ocuparea unui loc la profilul pedagogic, la cele două specializări: învățător-educatoare, respectiv educator-puericultor.

La probele de aptitudini ale profilului au fost înscriși 139 de candidați, iar în urma susținerii probelor au fost declarați admiși 130. La profilul pedagogic sunt disponibile, în total, 72 de locuri, distribuite astfel: 48 de locuri la specializarea învățător-educatoare și 24 de locuri la specializarea educator-puericultor. Cei 130 de candidați, care au promovat probele de aptitudini, trebuie să cunoască faptul că vor fi admiși în funcție de ordinea descrescătoare a mediilor. Așadar, după afișarea rezultatelor admiterii la profilul pedagogic, candidații declarați admiși trebuie să aducă la secretariatul Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, în perioada 5-6 iulie 2023, documentele:

  • Fișa tip de înscriere care să conțină media de admtiere, fără completarea opțiunilor (codurile specializărilor)
  • Foaia matricolă cu mediile claselor V-VIII
  • Adeverință cu notele și media obținută la Evaluarea Națională

Candidații care, în perioada 5-6 iulie 2023, nu își depun dosarele de înscriere se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate libere și vor fi utilizate pentru repartizarea altor candidați în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. În ceea ce privește candidații care vor opta pentru clasa a IX-a, specializarea filologie, ei trebuie să completeze la școala de proveniență codul aferent acestei specializări.

„De foarte mulți ani noi nu am mai avut concurența aceasta. Nu am mai avut atât de mulți înscriși. Dacă ne referim la cele două clase de învățător-educatoare sunt 3 candidați pe un singur loc. Sunt copii din tot județul Argeș, dar și din Dâmbovița, ceea ce semnifică faptul că dorința este destul de mare. Totodată, am avut cei mai mulți care s-au înscris și la Titularizare din ultimii ani, peste 40 de absolvenți”, a declarat Sebastian Cealîcu.

R.A.Ș

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!