31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Spectacol automobilistic la Mioveni. Piloții RB Racing au avut parte de rezultate remarcabile

Sambătă, 24 iunie 2023, pe circuitul de la Mioveni, din vecinătatea Bemo, a avut loc etapa a III-a a Campionatului Național de Rallycross. Piloții de la RB Racing au avut, și de această dată, rezultate remarcabile.

În cadrul Campionatului Național de RallyCross, sâmbătă, pe circuitul de la Bemo, s-a desfășurat etapa cu numărul III. La competiția organizată de Sprint Club Mioveni, clubul muscelean RB Racing a participat cu Iris Muscalu la clasa Juniori 1 (12-14 ani), Rareș Șain la Clasa Juniori 2 (14-18 ani) și multiplul campion național Gheorghe Ticuță, la clasa H3. Deși purtau combinezoane și lenjerii ignifuge, în timp ce afară erau peste 32 grade Celsius, iar în mașini temperatura ajungea până la 65 grade, piloții musceleni au dus cu stoicism cele trei manșe de calificări și finala, într-o singură zi. Iris Muscalu a câștigat primele două sesiuni de calificări, însă oponenții săi nu au reușit să termine sesiunea a doua, lasându-i acesteia liber drumul spre victorie. Ca un sportiv cu experiență, deși are doar 13 ani, Iris a parcurs fără incidente sesiunea a 3-a de calificări și finala, câștigând etapa a 3-a a Campionatului Național de RallyCross și trecând pe primul loc în Clasamentul general al acestei clase de concurs.

Rareș Șain a avut, de această dată, mult mai mult de luptat, într-o competiție cu multe incidente și răsturnări de situație. În finală a pierdut poziția de lider, ocupând locul trei. Se cuvin mulțumiri echipei tehnice, care a reușit, într-un timp record, să mențină mașina în parametri de concurs, deși evenimentele din traseu au făcut să fie necesar ca mai multe piese să fie înlocuite. De menționat este faptul că finala juniorilor 2 a făcut deliciul spectatorilor și al publicului online, fiind cea mai disputată finală, un spectacol automobilistic desăvârșit. Rareș rămâne în continuare lider în Clasamentul General al clasei sale de concurs. Din păcate, Gheorghe Ticuță a fost din nou trădat de motorul mașinii, chiar din prima sesiune de calificări, și s-a văzut nevoit să abandoneze, întrucât formatul de o singură zi a desfășurării etapei nu permite echipei tehnice să înlocuiască motorul, între manșele de concurs nefiind timp suficient. Ca de obicei, mentorul tinerilor piloți a fost în mașinile elevilor săi, îndrumându-i și bucurându-se de evoluția acestora.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!