Cei 50 de ani trecuţi de la absolvirea Promoţiei 1973 a Liceului nr.2 Câmpulung i-au adunat în sala de clasă pe foştii elevi, nerăbdători să petreacă din nou câteva ore împreună. Absolvenţii de acum o jumătate de veac s-au revăzut şi anul trecut, la 49 de ani, şi şi-au propus să-şi dea întâlnire cât timp vor fi sănătoşi şi vor putea parcurge drumul spre Câmpulung şi şcoala lăsată în urmă pe când erau nişte copii. Poveştile vieţilor lor împlinite, cu cariere încheiate prin pensionare, cu copii la casele lor, cu nepoţi, s-au depănat la fiecare revedere, ca să fie auzite de colegi care, poate, au ratat unele dintre evenimentele aniversare cu o frecvenţă demnă de toată admiraţia. Momente unice precum cel consumat astăzi, 15 iunie 2023, la Liceul cu Program Sportiv, au fost posibile datorită strădaniilor unui organizator, care s-a implicat în contactarea colegilor şi pregătirea unei mese festive, ca la 50 de ani de la absolvirea liceului. Perioadă care coincide cu cei mai frumoşi ani din viaţa unui om, despre care aceşti bunici vorbesc cu o bucurie molipsitoare. Organizatorul revederii de astăzi, de la Sportiv, a fost Lucian Gava, din Piteşti, o gazdă impecabilă pentru colegii săi veniţi din ţară şi din afara ţării.
- Componenţii Promoţiei 1973
Membrii Promoţiei 1973 şi-au dat întâlnire în curtea generoasă a Liceului cu Program Sportiv care, fiind vacanţă, a fost numai a lor. Au venit cu toţii din vreme pentru a-i face primirea cuvenită doamnei profesoare Doina Simion, singurul dascăl prezent alături de foştii săi elevi. Întâlnirea a urmat tipicul cunoscut al unor asemenea manifestări: poze de grup în faţa şcolii, pentru a completa albumul revederilor de peste timp, după care componenţii unei promoţii cu patru clase s-au retras într-una dintre sălile de curs în care au învăţat în adolescenţa lor.
Un gest foarte frumos al organizatorilor: au fost pregătite liste cu numele tuturor colegilor din anul respectiv, pentru a fi înmânate participanţilor, ca amintire a celor împreună cu care au petrecut nişte ani minunaţi, care îi fac să revină cât de des pot în oraşul formării lor pentru viitoarea profesie.
Au fost elevi ai clasei a XII-a A, Promoţia 1973: Petre Andrei, Marcela Anghel, Maria Bădulescu, Dan Bînă, Octavian Brătulescu, Gheorghe Bugheac, Lucia Cojocaru, Maria Cornăţeanu, Octavian Dumitrescu, Viorel Ene, Lucian Gava, Valeria Ghiţă, Rodica Goran, Daniela Grecu, Pompilică Ilie, Mihaela Ligia Iureş, Elena Ivaşcu, Georgeta Leca, Elena Lulea, Florin Malancu, Nicolae Manole, George Marinel, Viorel Moiceanu, Adrian Muşetescu, Gheorghe Negoiţă, Viorel Negru, Emilia Niţă, Viorel Oncioiu, Ion Pană, Iosif Popa, Viorel Pora, Elena Pîslaru, Paula Rîpea, Romzica Roaită, Persida Sima, Costică Solomon, Doina Stănicioiu şi Ion Ungureanu.
Locurile celor absenţi din această clasă au fost completate de colegii de la clasele a XII-a B, C şi D, care şi-au dorit să marcheze trecerea unei jumătăţi de secol de la absolvirea liceului: Viorica Blidaru, Alexandru Buduna, Ersilia Coman, Elena Dogaru, Georgeta Fianu, Maria Fulga, Constantin Neguş, Maria Pavel, Pasteur Popescu, Dorel Racheru.
- Viorel Moiceanu, jucător la FC Argeş şi antrenor la ARO Câmpulung, component al acestei promoţii
Din această generaţie de absolvenţi a făcut parte şi Viorel Moiceanu, jucător la FC Argeş şi antrenor la ARO Câmpulung. Acesta a fost nevoit să se retragă de la liceul câmpulungean, în a doua parte a anului, pe fondul unor probleme cu unul dintre dascălii săi. „M-am transferat la Rucăr, dar, când am dat Bac-ul, am venit tot aici. După absolvirea liceului, am mers la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Piteşti, şi sunt profesor de Educaţie Fizică. Am avut norocul să joc şi fotbal, să am în echipă şi pe maestrul Nicolae Dobrin, deci, nişte satisfacţii extraordinare! Nici eu nu m-am făcut de râs, am reuşit să marchez un gol cu CF Valencia, două cu Panathinaikos, să fiu campion al României în 1979, când am bătut pe Dinamo. Am fost profesor de Educaţie Fizică şi Sport la câteva şcoli din Piteşti şi, de doi ani, m-am pensionat. Mă bucur că ne-am reîntâlnit şi că v-am văzut din nou şi sper ca, la un pahar de vorbă, să ne aducem aminte de cele mai frumoase clipe. Şi de cele care n-au fost frumoase, dar pe care noi le-am făcut frumoase. Eu îmi aduc aminte că, vinerea, stăteam cu Rodica Guran, cu Nuţi şi mai mulţi, cu Marinel şi Lucian, şi hotăram unde facem ceaiul. Ce însemna ceaiul? O ţuică fiartă, un dans… nişte amintiri frumoase.”, a fost mesajul acestuia adresat colegilor.
Lucian Gava, deşi stă în Piteşti, s-a ocupat de punerea la punct a evenimentului, la care au participat colegi din Piteşti şi zona înconjurătoare a Piteştiului, Bucureşti, Satu Mare, Oradea, Germania. Ca să aibă aproape de ei o colegă stabilită în Statele Unite ale Americii, şi-au propus ca, în timpul mesei festive, să o contacteze, pentru a li se alătura şi ea, de la distanţă, la acţiunea jubiliară. M.B.