-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Comuna Lerești a găzduit, de Rusalii, cel mai așteptat eveniment, Festivalul „Covrigilor cu Ou”

Festivalul „Covrigilor cu Ou”, Ediția a XIV-a, organizat în comuna Lerești pe data de 5 iunie 2023, a adunat o mulțime de participanți entuziasmați și dornici să guste cele mai bune preparate locale. Evenimentul, pus în scenă de Elena și Ionel Marin, fondatorii Asociației „Aluneul”, s-a desfășurat la Căminul Cultural Lerești și a avut ca scop promovarea tradițiilor culinare locale și în special a deliciosului covrig cu ou.

 • Publicul a fost încântat de programul artistic oferit de artiștii locali

Pe parcursul festivalului, publicul a avut privilegiul de a se bucura de un program artistic diversificat, la care au participat artiști locali talentați. Printre aceștia s-au numărat: Școala Lerești, Ansamblul Școlii de Dans Popular „Eduard Horobeanu”, Școala de Muzică, Bianca Popescu, Rosio Oncioiu și Ansamblul „Alunelul” Lerești. Aceștia au oferit un spectacol plin de energie și voie bună, încântând mulțimea prezentă la acest eveniment. Artiștii au oferit numere de dans popular, cântece din repertoriul românesc, precum și câteva melodii internaționale, pentru a diversifica programul.

 • La festival, preparatorii celor mai buni covrigi cu ou au fost premiați

Momentul cel mai așteptat al festivalului a fost, fără îndoială, concursul de preparare a celor mai buni covrigi cu ou. Participanții au fost împărțiți în trei categorii distincte: gospodinele, tinere speranțe și societăți comerciale. Fiecare concurent a avut ocazia să-ți prezinte creația în fața unui juriu specializat, format din experți în gastronomie și membri ai asociației organizatoare. Criteriile de evaluare au inclus aspectul vizual, gustul, textura și originalitatea covrigilor cu ou pregătiți. Membrii care au alcătuit componenta juriului au fost: Mariana Maria, Marcela Nițică, Maria Mitroiu, Sânziana Suseanu și Liliana Dumitrașcu. Aceștia au avut parte de o provocare dificilă, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de pricepere și pasiune pentru gastronomie. După degustarea și analizarea atentă a fiecărei creații, juriul a anunțat câștigătorii în fiecare categorie, iar premiile au fost oferite de către Elena Marin. Astfel, juriul a hotărât premierea în următoarea ordine:

Gospodine:

 • Locul I – Anca Măcărescu
 • Locul II – Elena Nițoiu
 • Locul III – Nicoleta Bucurenci

Tinere Speranțe:

 • Locul I – Darius Bădicu
 • Locul II – Daria Moise
 • Locul III – Alexandra Marin

Societăți Comerciale:

 • Locul I – Alex&Theo Party
 • Locul II – Power Forever
 • Locul III – Un băiat și o fată

Festivalul „Covrigilor cu Ou” a fost un prilej de bucurie și distracție pentru comunitatea locală și pentru toți vizitatorii prezenți. Acesta a contribuit la promovarea tradițiilor culinare specifice zonei și, mai ales, la prepararea covrigilor cu ou, un produs emblematic al comunei Lerești.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!